x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prostitutia bate razboiul

Prostitutia bate razboiul

de Gabi Golea    |    26 Iul 2006   •   00:00

Printre romanii evacuati din Liban s-au aflat si faimoasele "fetite". Cum nu-si mai puteau face programele de dans erotic printre rachetele si bombele israeliene, ele au profitat de operatiunea statului roman. La Alep, in Siria, inainte de imbarcarea pentru tara, cateva dintre fete au gasit de lucru.

"PRODUCTIVELE". Fetele nostre, puse pe facut bani in Liban, au fost nevoite sa se reorienteze

Unul dintre cele mai ciudate cazuri rezolvate de serviciile secrete romanesti in ultimii 15 ani a facut parte din operatiunea de evacuare a cetatenilor romani din Liban. O poveste hilara, dar am indrazni sa-i spunem… tipic romaneasca. Ce le-a implicat pe cateva dintre… fetitele noastre plecate la facut bani in Orient.

Dupa efortul urias depus de autoritati, de coordonare fara precedent intre diferite ambasade, ministere, servicii de informatii interne si externe, structuri militare si civile, au aparut si incidente mai putin obisnuite pentru astfel de actiuni. Surse din serviciile secrete romanesti ne-au relatat o istorie hilara, dar interesanta. Asta pentru a ne putea da seama cu ce fel de oameni se confrunta autoritatile atunci cand se implica in salvarea unor vieti omenesti.

OPERATIUNE SERIOASA. Autoritatile romane au fost nevoite sa ajute la evacuarea din Liban a sute de cetateni romani si membrii lor de familie, aceasta tara fiind transformata intr-un adevarat poligon din cauza confruntarilor dintre Israel si militiile siite libaneze proiraniene Hezbollah. Numai in perioada 17-20 iulie au fost evacuate, potrivit datelor oferite de Ministerul roman de Externe, un numar de 729 de persoane, in trei convoaie organizate de Bucuresti.

SUTE DE EVACUATI. Actiunile au continuat si dupa organizarea celor trei convoaie de evacuare, astfel incat in perioada 20-25 iulie au mai fost ajutate sa paraseasca zona, pe cale maritima, prin intermediul unor operatiuni organizate de Uniunea Europeana, 57 de persoane, care au ajuns si vor ajunge in Romania in conditii de deplina siguranta, numarul total al persoanelor evacuate, aflate in evidenta autoritatilor romane, fiind in prezent de 786. Din datele furnizate de autoritatile siriene, 408 persoane au reusit sa paraseasca Libanul in mod individual, prin Siria, o parte dintre acestea fiind transportate spre tara cu aeronavele care au realizat transportul refugiatilor in zilele de 17, 18 si 20 iulie, precizeaza Ministerul Afacerilor Externe.

MONITORIZARE SATELIT. Dincolo de reusita operatiunilor de evacuare este insa hilarul. Unul dintre convoaiele pornite din Beirut cu refugiati cetateni romani avea la bordul autocarelor peste 120 de persoane. Convoiul era monitorizat prin satelit, avea un semn de recunoastere, pentru a se evita bombardarea sa. Atat partea israeliana, cat si cea libaneza erau instiintate cu toate datele exacte: ora si locul pornirii, traseul, numarul exact de persoane, tipul mijloacelor de transport, destinatia.

Printre persoanele cu cetatenie romana evacuate s-au aflat, in cateva transporturi, si faimoasele "fetite din Liban". Nu "de-ale lor", ci de-ale noastre, evident! Dansatoare prin cluburi, unele dintre ele practicand prostitutia, fetele se refugiau si ele de ororile razboiului. Cum nu-i mai ardea nimanui de programe de dans erotic, printre rachetele si bombele israeliene, nici afacerile nu prea mai mergeau. In plus, mai era de ferit si pielea fiecareia, nu doar dorinta de a face bani. Asa ca fetele au profitat si ele de operatiunea statului roman si s-au imbarcat cu destinatia Romania.

OPORTUNITATEA SIRIANA. Sursele citate ne-au precizat insa ca la mijlocul traseului a aparut un incident. Odata ajunsa coloana de refugiati in siguranta in portul sirian Alep, a existat o pauza de trei ore pana la imbarcarea in aeronava care-i ducea in tara pe romani. "

Fetitele din Liban" au gasit o oportunitate de a nu veni cu buzunarele goale la Bucuresti. Au parasit urgent locul in care se aflau toti refugiatii si au gasit urgent un loc ideal pentru doua-trei "partide".

Dupa expirarea celor trei ore, romancele noastre au anuntat autoritatile ca ele nu mai vin in Romania, ca multumesc pentru sprijinul acordat, dar ele raman in Alep.

Gasisera o piata buna printre sirieni si oportunitatea de a-si practica meseria. Pe un ban acolo, ca doar nimic nu-i gratis. Departe de obuzele israeliene, "focoasele" romanesti contribuiau si ele, prin mijloace proprii, la "procesul de pace din Orientul Mijlociu".

Ofiterii SIE, reprezentantii MAE si MApN le-au lasat pe fete in Siria si au continuat operatiunea de repatriere a romanilor din Liban.

INGRIJORARE
Cele cateva fetite din Romania aterizate la Alep nu rezolva insa probleme mai grave cu care se confrunta autoritatile de la Damasc. Numerosi sirieni sunt ingrijorati de efectele pe care refugiatii libanezi ajunsi pe teritoriul tarii lor le-ar putea avea asupra economiei nationale, relateaza New York Times, citat de Mediafax. Pentru multi dintre cetatenii sirieni valul de refugiati libanezi reprezinta o povara noua si neasteptata. Prezenta in tara a refugiatilor a determinat majorarea nivelului chiriilor si a pretului alimentelor si exista o perceptie potrivit careia acestia contribuie la cresterea ratei criminalitatii.
×
Subiecte în articol: observator