x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protest al locuitorilor din Baia de Aramă; oamenii cer anularea adopţiei Sorinei

Protest al locuitorilor din Baia de Aramă; oamenii cer anularea adopţiei Sorinei

23 Iun 2019   •   17:47
Protest al locuitorilor din Baia de Aramă; oamenii cer anularea adopţiei Sorinei
Sursa foto: Captura Video

Circa 150 de persoane din Baia de Aramă protestează, duminică, la Craiova în semn de nemulţumire faţă de decizia Curţii de Apel din localitate prin care s-a încuviinţat adopţia Sorinei, fetiţa de opt ani, de către o familie de români care locuieşte în SUA.

Aceasta este cea de-a treia zi în care locuitori din Baia de Aramă protestează şi solicită anularea adopţiei.

"Sorina merită un viitor în România alături de familia ei", "Pentru ce o vreţi pe Sorina, dacă ea nu vă vrea?", "Nu plecăm fără Sorina" sunt câteva din mesajele scrise pe pancartele cu care oamenii au venit din Baia de Aramă la Craiova, unde au mărşăluit pe străzi şi s-au oprit în faţa Judecătoriei, pe esplanada Teatrului Naţional "Marin Sorescu" şi în faţa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel. Ei au strigat "O vrem pe Sorina!", "Nu puteţi voi plăti, cât ne putem noi uni!", "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!", "Vrem dreptate, vrem anularea adopţiei!" şi au afirmat că pun la îndoială bunele intenţii ale familiei care a adoptat fetiţa.

"Cerem preşedintelui României să anuleze adopţia, să se deschidă o anchetă în care să se verifice documentele. Ştim că cel care a adoptat-o nu este la prima tentativă de adopţie a unui copil, o instanţă din Mehedinţi i-a respins cererea de adopţie, iar Curtea de Apel Craiova i-a aprobat-o. Ca atare, suntem îndreptăţi să avem mari semne de întrebare legate de această adopţie. Probabil că prin diverse mijloace fetiţa este constrânsă să spună că este bine", a spus unul dintre protestatari.

Sorina a fost luată vineri de către procurorul de caz din locuinţa familiei asistentei maternale din Baia de Aramă, unde locuia de la vârsta de un an şi două luni. Procurorul, însoţit şi de un psiholog şi un asistent social de la DGASP Dolj, a descins cu mascaţii la familia respectivă pentru a efectua o percheziţie domiciliară, pe motiv că fetiţa era adoptată de familia din Craiova care are şi cetăţenie americană, printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Craiova, iar asistentul maternal nu mai avea dreptul să o deţină pe Sorina.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: proteste baia de arama adoptie