x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protest de tip francez pe DN1: Noi n-avem ce da la vacă / Tu ţi-ai luat "Meleu", Botoacă

Protest de tip francez pe DN1: Noi n-avem ce da la vacă / Tu ţi-ai luat "Meleu", Botoacă

de Toma Roman Jr    |    13 Mai 2012   •   14:37
Protest de tip francez pe DN1: Noi n-avem ce da la vacă / Tu ţi-ai luat "Meleu", Botoacă

Azi, circa 30 de fermieri din Comarnic, insotiti de bloggeri din Bucuresti si membri ai Asociatiei Pentru Prevenirea Abuzurilor Fiscale au protestat, in fata primariei din Comarnic, impotriva delapidarilor subventiilor europene pentru pasunat.

Jurnalul National a mai scris despre escrocheriile pe care le fac autoritatile locale din mai multe judete cu subventia pentru pasunat, probleme din care rezulta o gaura de aproximativ un miliard si jumatate de euro la scara nationala. De asemenea, Jurnalul National a mai atras atentia si asupra abuzurilor facute de primarul PDL din Comarnic, Dorian Botoaca, abuzuri din cauza carora fermierii locali nu au unde sa-si duca vitele la pascut. In schimb, Primaria incaseaza sute de mii de euro, bani care nu se justifica practic, nicaieri.

Protestatarii au incercat sa blocheze DN1 cu cai, vaci si oi. Garbis Kehaiyan, liderul fermierilor, s-a contrat verbal si usor fizic cu jandarmii chemati de autoritatile locale. In ciuda ploii, protestatarii, dotati cu vuvuzele, fluiere si portavoci, au rezistat. Se pare ca ei si-au atins scopul, anume sa atraga atentia asupra abuzurilor si delapidarilor, facute din fondurile europene privind pasunile.

Citeste si Armeanul, caii si euroii panacotati

×