x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protest în faţa Prefecturii Râmnicu Vâlcea. Zeci de foşti angajaţi ai Oltchim ameninţă cu intrarea în greva foamei

Protest în faţa Prefecturii Râmnicu Vâlcea. Zeci de foşti angajaţi ai Oltchim ameninţă cu intrarea în greva foamei

07 Mai 2014   •   12:16
Protest în faţa Prefecturii Râmnicu Vâlcea. Zeci de foşti angajaţi ai Oltchim ameninţă cu intrarea în greva foamei

Aproximativ 80 de disponibilizaţi de la Oltchim protestează, astăzi, în faţa Prefecturii Vâlcea cerându-şi drepturile salariale promise în urmă cu un an de conducerea combinatului, relatează Agerpres. Ei au cerut o întrevedere cu prefectul Dumitru Cornoiu, dar acesta i-a rugat să aibă răbdare deoarece are o altă întâlnire planificată.

Protestatarii, care strigă lozinci antiguvernamentale, împotriva preşedintelui Consiliul Judeţean Vâlcea şi împotriva prefectului, ameninţă cu intrarea în greva foamei dacă nu li se oferă drepturile băneşti şi toate plăţile compensatorii ce le-au fost promise în momentul concedierii.

În luna iunie 2013, un număr de 1.000 de salariaţi ai combinatului Oltchim au fost concediaţi - 600 de la Vâlcea şi 300 de la Piteşti. Acestora li s-a spus că restanţele salariale, banii pe concediul de odihnă aferent anului au fost trecuţi în masa credală urmând să beneficieze de aceste sume în momentul privatizării combinatului.

Oltchim se află în insolvenţă din ianuarie 2013, funcţionează la aproximativ 23% din capacitate, cu un număr de 2.300 de salariaţi şi urmează a fi privatizată în 17 mai după ce termenele iniţiale au fost decalate deoarece nu s-a prezentat niciun investitor la licitaţie.

×
Subiecte în articol: oltchim protest greva foamei