x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator LIVE VIDEO. Protest la Pungeşti, unde Chevron urmează să amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de şist

LIVE VIDEO. Protest la Pungeşti, unde Chevron urmează să amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de şist

16 Oct 2013   •   15:17
LIVE VIDEO. Protest la Pungeşti, unde Chevron urmează să amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de şist



UPDATE 15:27
- Protestatarii din Siliştea au format un scut uman, ţinându-se de mâini, în încercarea de a împiedica societatea care va amenaja pentru compania Chevron platforma pe care urmează să fie amplasată sonda de explorare a gazelor de şist să intre cu utilajele în zonă. Cei peste 200 de jandarmi trimişi în zonă, inclusiv de la Gruparea Mobilă din Bacău, pentru a elibera zona astfel încât societatea să îşi poată duce utilajele şi să poată lucra, i-au înconjurat pe manifestanţi, împiedicându-i să ajungă în perimetrul unde ar urma să fie amplasată platforma Chevron.

La un moment câţiva localnici au reuşit să rupă cordonul jandarmilor şi să ajungă în zona unde nu aveau acces, forţele de ordine intervenind.

Oamenii au fost scoşi cu forţa din acel perimetru şi îi acuză pe jandarmi că i-au bruscat. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Vaslui, Lucian Modoranu, a declarat că jandarmii au intervenit la cererea prefectului judeţului.
--------------------------------------------

Zeci de săteni din Pungeşti, judeţul Vaslui protestează de trei zile supăraţi că americanii de la Chevron se pregătesc să înceapă lucrările pentru explorarea gazelor de şist.

În această dimineaţă, în localitatea Siliştea au ajuns două utilaje ale societăţii care va amenaja pentru compania Chevron platforma pe care urmează să fie amplasată sonda de explorare a gazelor de şist, potrivit Antena3. La un moment dat, protestatarii au blocat o bandă de mers a drumului judeţean Vaslui-Gârceni, circulaţia desfăşurându-se pe un singur fir, alternativ, cu ajutorul jandarmilor care au creat un cordon pe mijlocul şoselei.

Mai multor protestatari li s-a făcut rău şi a fost nevoie de intervenţia medicilor de la ambulanţă.
   
În zonă au fost trimişi peste 200 de jandarmi, inclusiv de la Gruparea Mobilă din Bacău, care încearcă să elibereze zona pentru ca societatea să poată să lucreze.

×
Subiecte în articol: protest pungesti gaze de sist chevron