x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protest paşnic la Editura Curtea Veche

Protest paşnic la Editura Curtea Veche

de Catalina Iancu    |    22 Iul 2010   •   00:00

Sub motto-urile "Şi acum unde? Şi acum cine? Şi acum când" şi "O încăpere fără cărţi e ca un trup fără suflet", angajaţii Editurii Curtea Veche au protestat paşnic, ieri, la ora 14:00, în faţa instituţiei din Strada Arhitect Ion Mincu nr. 11.

"Timp de 20 de minute vom citi din cărţile editurii în semn de nemulţumire pentru abuzurile comise", anunţau aceştia, însă termenul s-a prelungit, deoarece la Curtea Veche se întâmplă lucruri inimaginabile şi incalificabile: începând de sâmbătă dimineaţă, se­diul editurii a fost sechestrat în mod abuziv. Fără a beneficia de vreo hotărâre judecătorească definitivă, o firmă de pază a blocat toate porţile cu lacăte şi lanţuri, tăind accesul către toate computerele, documentele şi actele contabile ale editurii. Angajaţii spun că au acolo bunuri în valoare de milioane, cheile maşinilor, telefoane, calculatoare etc. Totul a rămas înăuntru, iar "nişte băieţi" s-au ba­ricadat înăuntru şi nu-i lasă să intre! Cu toţi protestatarii şi cu presa de faţă, interlopii au sudat poarta instituţiei şi s-au uitat impasibili la cele două cutii de cărţi aşezate la intrare.

Scandalul a început după ce Schalli Alexandru, bărbatul care a re­vendicat casa în instanţă, a ferecat por­ţile. Poliţia spune că problema nu este de competenţa sa, pentru că nu poa­te intra pe proprietate privată, fă­ră mandat. Însă interlopii care n-au ni­ci o legătură cu instituţia amintită iată că pot!

Directorul editurii, Irene Arsene, a declarat că a depus plângeri la toate organele competente, însă până acum nu a primit nici un răspuns. Imobilul este în litigiu, însă termenul de judecată este abia în decembrie.

Clădirea în care îşi are sediul Edi­tu­ra Curtea Veche a fost revendicată de cetăţeanul german care a adus "în­tă­riri", intrând abuziv în imobil. An­gajaţii Secţiei 2 Poliţie, aflată la câţiva metri distanţă de sediul disputat, nu au intervenit nici de data aceasta, s-au uitat doar de pe margine la oamenii cu cărţi în mână. La ora închiderii ediţiei, lacătele au rămas pe porţi, iar angajaţii de la Cur­tea Veche pe dinafară! 

×
Subiecte în articol: special observator