x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protest Piaţa Victoriei. Mitingul s-a încheiat. Zeci de mii de persoane au protestat în faţa Guvernului

Protest Piaţa Victoriei. Mitingul s-a încheiat. Zeci de mii de persoane au protestat în faţa Guvernului

11 Aug 2018   •   21:28
Protest Piaţa Victoriei. Mitingul s-a încheiat. Zeci de mii de persoane au protestat în faţa Guvernului
Sursa foto: Foto: Victor Stroe

UPDATE Zeci de mii de persoane participă, sâmbătă seară, la mitingul antiguvernamental din Piaţa Victoriei, protestatarii scandând "Nu plecăm!".

Oamenii, care sunt strânşi atât în faţa sediului Guvernului, cât şi pe străzile laterale, au aprins de mai multe ori lanternele telefoanelor mobile, iar la un moment dat a fost înălţat şi un lampion.

De asemenea, pe faţada Palatului Victoria au fost proiectate mesaje prin care se cerea demisia Guvernului.

Protestatarii scandează "PSD - Ciuma roşie!", "Demisia!", "Jos Guvernul!" şi "România, trezeşte-te!".

În jurul orei 22,30, mai multe grupuri de persoane au început să se retragă din piaţă. AGERPRES

UPDATE Numărul persoanelor care participă sâmbătă seara la mitingul antiguvernamental din Piaţa Victoriei a depăşit 25.000, potrivit unor surse.

Un tânăr care a forţat dispozitivul de ordine publică a fost ridicat de jandarmi.

În timp ce oamenii din piaţă au intonat Imnul Naţional, pe faţada Palatului Victoria a fost proiectat un mesaj prin care se cerea demisia Guvernului. Protestatarii scandează "PSD - Ciuma roşie", "Demisia", "Jos Guvernul" şi "România, trezeşte-te".

La un moment dat, în piaţă a apărut un grup de tineri care aveau feţele acoperite. Doi dintre ei au încercat să forţeze gardul instalat de jandarmi, unul fiind imobilizat şi scos din mulţime.

Reprezentanţii Jandarmeriei Române au confirmat că o persoană care a forţat dispozitivul dinspre Bulevardul Iancu de Hunedoara va fi condusă la secţia de poliţie, pentru a fi identificată şi sancţionată.

Oamenii aflaţi în zona în care s-a produs incidentul s-au îndepărtat de grupul de tineri cu feţele acoperite. AGERPRES

Numărul persoanelor care participă sâmbătă seara la mitingul antiguvernamental din Piaţa Victoriei a depăşit 15.000, potrivit unor surse, protestul desfăşurându-se fără incidente. 

Mulţi dintre protestatari s-au aşezat pe jos, cu spatele către Palatul Victoria, cerând demisia Guvernului. Oamenii spun că, dacă se aşază pe asfalt, nu vor mai putea fi acuzaţi de jandarmi că provoacă violenţe. 

Unii dintre manifestanţi sunt dotaţi cu steaguri tricolore, precum şi ale SUA, Marii Britanii, Scoţiei, Canadei, Belgiei şi Spaniei. 

În zona Pieţei Victoriei sunt desfăşurate efective de jandarmi, dar sunt prezenţi şi poliţişti şi echipaje SMURD. 

Traficul a fost restricţionat pe mai multe artere rutiere adiacente Pieţei Victoriei, printre care Bulevardul Lascăr Catargiu şi străzile Buzeşti şi Paris, a anunţat Brigada Rutieră. Anterior au fost aplicate mai multe devieri: pe Bulevardul Iancu de Hunedoara prin pasaj, de la Statuia Aviatorilor către Piaţa Victoriei şi de intersecţia străzii Ion Mincu cu Şoseaua Kiseleff către Piaţa Victoriei. 

Mijloacele de transport în comun ale Regiei Autonome de Transport Bucureşti care trec prin Piaţa Victoriei circulă pe trasee deviate, începând cu ora 18,30, a informat RATB pe Twitter. Este vorba despre autobuzele liniilor 300, 362, 381, 783 şi linia turistică. AGERPRES

×
Subiecte în articol: protest în Piaţa Victoriei