x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 5.000 de persoane la protestul din Bucureşti; în piaţă a ajuns şi Ludovic Orban

Peste 5.000 de persoane la protestul din Bucureşti; în piaţă a ajuns şi Ludovic Orban

11 Aug 2018   •   20:21
Peste 5.000 de persoane la protestul din Bucureşti; în piaţă a ajuns şi Ludovic Orban

Peste 5.000 de persoane se află sâmbătă seara, în jurul orei 20,00, în Piaţa Victoriei, unde se desfăşoară un nou protest antiguvernamental, la care ia parte şi liderul PNL, Ludovic Orban. 

Liderul liberal a trecut prin mulţimea strânsă în piaţă, oprindu-se lângă gardul de protecţie montat de jandarmi. 

Printre protestatari se află şi numeroşi părinţi veniţi cu copii mici, unii chiar în cărucioare. În piaţă a apărut şi un grup de maramureşeni îmbrăcaţi în costume populare şi "înarmaţi" cu tobe. 

Oamenii din piaţă sunt dotaţi cu steaguri tricolore, precum şi ale SUA, Marii Britanii, Scoţiei, Canadei, Belgiei şi Spaniei. Unii dintre ei suflă în vuvuzele, însă scandările sunt mai puţin numeroase decât la protestul de vineri, iar atmosfera este calmă. 

În zona Pieţei Victoriei sunt desfăşurate efective de jandarmi, dar sunt prezenţi şi poliţişti şi echipaje SMURD. 

Traficul a fost restricţionat pe mai multe artere rutiere adiacente Pieţei Victoriei, printre care străzile Buzeşti şi Paris, a anunţat Brigada Rutieră. Anterior au fost aplicate mai multe devieri: pe Bulevardul Iancu de Hunedoara prin pasaj, de la Statuia Aviatorilor către Piaţa Victoriei şi de intersecţia străzii Ion Mincu cu Şoseaua Kiseleff către Piaţa Victoriei. 

Mijloacele de transport în comun ale Regiei Autonome de Transport Bucureşti care trec prin Piaţa Victoriei circulă pe trasee deviate, începând cu ora 18,30, a informat RATB. Este vorba despre autobuzele liniilor 300, 362, 381, 783 şi linia turistică. AGERPRES

×