x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protest spontan la Spitalul "Victor Babeş" din Timişoara

Protest spontan la Spitalul "Victor Babeş" din Timişoara

16 Noi 2010   •   10:36
Protest spontan la Spitalul "Victor Babeş" din Timişoara
Aproximativ 40 de persoane, asistente, infirmiere şi doctori ai Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, au ieşit în acestă dimineaţă în curtea unităţii sanitare, într-un protest spontan, oamenii fiind nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile luna aceasta.

Directorul spitalului, Dorin Vancea, a dat ordin firmei de pază să nu permită accesul presei în incinta instituţiei, aşa că după scurt timp protestul s-a mutat în stradă.

Potrivit liderului Sindicatului angajaţilor Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara, Monica Pop Demian, protestul a fost unul spontan, fiind cauzat de faptul că angajaţii sunt revoltaţi că nu şi-au primit banii şi au rate la bănci. „Ieri am avut zi de salariu şi nu am primit niciun ban. Bani spitalul nu are. Domnul director (n. r. – Dorin Vancea) a ieşit acum câteva minute şi a spus că va face presiuni, pentru că noi nici contract cu CAS nu avem. Asta este prima lună în care nu ne primim salariile, dar probabil că nici luna următoare nu vom vedea niciun ban. Oamenii sunt revoltaţi pentru că au rate la bănci”, a spus Demian, citat de Timiş Online.

Ea a afirmat că oamenii sunt decişi să continue protestul şi în zilele următoare în cazul în care nu îşi vor primi bani.

Activitatea spitalului a fost asigurată în acest timp de o treime din angajaţi, aşa cum prevede legea.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” este unul dintre cele patru spitale din Timişoara în cazul cărora managementul asistenţei medicale a fost preluat de primărie în vară, după cum au hotărât guvernanţii.

Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş precizează că „CJAS dă bani spitalelor pentru serviciile medicale prestate, nu pentru salarii. Managerul unităţii este cel care împarte apoi banii primiţi de la noi”. Dr. Dorin Vancea, managerul spitalului, a declarat că „problema e în curs de rezolvare”: „Am primit nişte bani şi încercăm să rezolvăm problema. E o situaţie independentă de noi”, ne-a spus Vancea. Întrebat dacă banii primiţi vor ajunge pentru salariile angajaţilor acesta a spus doar că „e o situaţie mult mai complicată”, fără să dorească să precizeze în ce fel.

×
Subiecte în articol: protest