x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proteste împotriva Tratatului fiscal al UE

Proteste împotriva Tratatului fiscal al UE

de Iulia Barbu    |    Diana Scarlat    |    29 Feb 2012   •   21:00

Sindicalisti apartinand mai multor confederatii sindicale au protestat, ieri, in mai multe judete, impotriva noului Tratat fiscal al UE. Din Ti­misoara pana in Vrancea, Tar­goviste, Satu-Mare, Buzau, Deva sau Vaslui, oamenii au cerut anularea noului Cod Fiscal. Pro­tes­tatarii au manifestat si impotriva actualului Guvern si au atras atentia asupra situatiei salariale a buge­tarilor. Numarul celor pre­zen­ti a variat de la cateva zeci la cateva sute, in unele judete partici­parea fiind sub asteptarile organizatorilor.

BUCURESTI. Peste 200 de sindicalisti s-au adunat, ieri, in Piata Victoriei din Capitala, pentru a protesta fata de noul Tratat fiscal al UE. Protestatarii au avut pancarte pe care scria 'Nu noului Tratat fiscal al UE'.

IASI. Aproximativ 50 de persoane s-au adunat, ieri, in fata Prefecturii judetului Iasi, nemultumite fiind de Tratatul fiscal al UE. Acestia au scandat 'Hotii', 'Saracia e pe val/ Voi semnati tratat fiscal'.

BRASOV. Circa 200 de persoane, membri de sindicat ai filialelor judetene CNS Cartel Alfa si BNS, au protestat ieri in fata Prefecturii Brasov. Printre manifestanti s-a aflat si un grup de re­volutionari care a scandat 'Jos Guvernul' si 'Jos Basescu'.

VALCEA. 200 de sindica­listi ai Cartelului Alfa au pichetat Prefectura, protestand astfel impotriva acordului fiscal semnat de Guvern. 'Prin semnarea acestui acord care prevede un deficit bugetar de maxim 3%, investitiile publice se vor duce pe apa sambetei', a declarat Aurel Popescu, liderul filialei valcene a Cartel Afla.

TULCEA. Circa 150 de sindicalisti au protestat ieri in fata Prefecturii. 'Acest tratat insemna pentru populatia Romaniei noi masuri drastice de austeritate – scaderi de salarii si pensii, majorari de taxe si impozite. Ajunge!', a declarat Petrus Solomencu, presedintele filialei judetene a Cartel Alfa.

PRAHOVA. 100 de sindicalisti au protestat, ieri, timp de doua ore, in fata Prefecturii Prahova, acestia exprimandu-si nemul­tu­mirea cu privire la Codul Muncii si Codul de Dialog Social. Manifestantii au avut strigat si lozinci antiguvernamentale.

SFANTU GHEOR­GHE. Peste 100 de sindicalisti si-au exprimat nemultumirea fata de masurile de austeritate si fata de noul tratat fiscal european. 'Cand m-am culcat, un ou costa 80 de bani, iar cand m-am trezit a doua zi dimineata costa 1,20 lei. Nu mai facem fata, nu mai putem trai asa', a declarat unul dintre protestatari.

×
Subiecte în articol: observator