x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proteste în MAJORITATEA ORAŞELOR DIN ŢARĂ

Proteste în MAJORITATEA ORAŞELOR DIN ŢARĂ

04 Noi 2015   •   19:00
Proteste în MAJORITATEA ORAŞELOR DIN ŢARĂ
Sursa foto: Foto: pressalert.ro

UPDATE: ora 22:28 : Aproximativ 2.200 de băcăuani au protestat, miercuri seara, în Piaţa Tricolorul, cerând demisiile tuturor parlamentarilor, ale persoanelor cu funcţii de conducere din administraţia locală şi judeţeană şi organizarea de alegeri anticipate.

Participanţii, în majoritate tineri, s-au strâns la chemarea reprezentanţilor proiectului politic intitulat Iniţiativa Băcăuană. Dacă la început, în jurul orei 17,00, erau adunaţi doar 150 de oameni, până la ora 20,00 se strânseseră aproximativ 2.200.

UPDATE: ora 21:43 : Aproape 100 de persoane au participat, miercuri seara, pe străzile oraşului Tulcea, la un marş de solidaritate cu familiile victimelor incendiului înregistrat în urmă cu o săptămână în clubul bucureştean Colectiv.

UPDATE: ora 21:40 : Peste 300 de persoane au manifestat, miercuri seara, în zona centrală a municipiului Baia Mare, arătându-se solidari cu alte proteste din ţară.

Protestatarii au traversat Piaţa Revoluţiei şi s-au oprit în faţa Prefecturii Maramureş unde au scandat mai multe lozinci la adresa clasei politice, ei fiind însoţiţi pe traseu de echipaje de jandarmi şi poliţie.

Conform reprezentanţilor Jandarmeriei Maramureş, mitingul nu a fost autorizat şi s-a desfăşurat fără incidente

UPDATE: ora 21:40 : Peste 1.000 de persoane protestează, miercuri seară, în Piaţa Independenţei din Brăila, scandând mesaje cum ar fi 'Libertate' şi 'Salvarea României'.

Poliţiştii şi jandarmii au însoţit coloana care a mers pe Calea Călăraşilor, de la Tribunal spre Centrul Istoric, timp în care manifestanţii au scandat: 'Am mers în marş pentru oamenii arşi!' , 'Cinste lor, cinste lor, cinste pompierilor!', 'Bucureşti nu uita, Brăila e de partea ta!'.

Circulaţia a fost blocată câteva zeci de minute pe Calea Călăraşilor, cea mai importantă arteră din municipiu, iar protestatarii au mers spre Catedrală, unde au strigat mesaje împotriva Bisericii.

UPDATE: ora 21:40 : Aproape o mie de orădeni, majoritatea tineri, au ieşit pe stradă miercuri seară, în semn de solidaritate cu victimele incendiului de la ''Colectiv'' şi pentru a protesta împotriva guvernanţilor.

Tinerii s-au adunat în cursul serii la Statuia Ostaşului Român, din parcul 1 Decembrie, de unde, după o jumătate de oră, au pornit în marş pe un traseu central din municipiu, scandând 'Ieşiţi din casă, dacă vă pasă', 'Jos corupţia!', "Cinste lor, cinste salvatorilor", "Am sta în casă, dar morţii nu ne lasă".

UPDATE ora 21:30 : Circa 3.000 de persoane au participat, miercuri seară, la un marş de protest împotriva clasei politice, desfăşurat în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca.

Câteva sute de persoane s-au adunat iniţial în Piaţa Unirii, unde au îngenuncheat şi au ţinut un moment de reculegere pentru cei morţi la clubul Colectiv din Bucureşti.

După momentul de reculegere, ei au cântat Imnul naţional şi au scandat sloganuri împotriva întregii clase politice, pornind apoi în marş prin zona centrală.

UPDATE: Aproximativ 500 de persoane au ieşit, miercuri seara, în centrul municipiului Târgovişte, în Piaţa Tricolorului, scandând ''Uniţi salvăm toată România!'', ''Colectiv'', ''Ieşiţi din casă dacă vă pasă!''.

La protest nu au fost incidente.

La ora 18,00 au început să se strângă tineri în Piaţa Tricolorului, iar unii dintre ei au aprins lumânări în memoria celor care au murit în incendiul din clubul bucureştean Colectiv. Iniţial au fost circa 100 de persoane, iar după o oră s-au strâns aproximativ 500. Cei prezenţi au spus că este un protest tăcut.

''Vrem să schimbăm ceva, mentalitatea în primul rând. Având în vedere demisiile depuse astăzi, nu se pune problema că acum cerem o schimbare politică, cerem schimbarea de mentalitate. Am văzut că se spune pe facebook că incendiul de la Colectiv a fost provocat, că este un scenariu, nu pot crede aşa ceva. Cred că a fost vorba de nepăsarea patronilor, indiferenţa autorităţilor, poate chiar şpagă'', a spus unul dintre tinerii prezenţi la manifestare.

UPDATE: Peste 400 de persoane s-au adunat miercuri seara la Ceasul cu Flori din centrul municipiului Târgu Mureş pentru a aprinde o lumânare în memoria victimelor de la Clubul Colectiv şi pentru a participa la un marş împotriva corupţiei.

O parte a celor prezenţi a aprins lumânări şi au păstrat un moment de reculegere pentru victimele tragediei din Bucureşti, însă câteva grupuri organizate pe reţelele de socializare au strigat lozinci împotriva clasei politice, împotriva corupţiei, au făcut apel la unitate şi au cerut construirea de spitale moderne.

Protestatarii au solicitat alegeri anticipate şi promovarea unor personalităţi noi, care nu au fost atinse de corupţie, după care s-au deplasat în faţa Instituţiei Prefectului - Judeţul Mureş, unde au continuat protestele.

'Protestăm împotriva corupţilor, ne-am săturat. Vrem demisia, toţi trebuie să plece, de la preşedinte, prim-ministru şi cei 600 de parlamentari. Demisia lui Ponta e doar ca să calmeze spiritele, îşi vor pune altul în loc. Nu se aşteptau la mai mult de 1.000 de oameni în stradă, când au văzut 25.000 au făcut un pas în spate', a spus unul dintre protestatari, care susţine că face parte dintr-o grupare autointitulată 'Naţionaliştii independenţi români'.

Printre lozincile scandate la Târgu Mureş s-au numărat: 'Corupţia i-a ucis!' (pe cei din Clubul Colectiv, n.r.), 'O dorinţă sinceră, România liberă!', 'Uniţi, salvăm toată România!', 'Libertate, te iubim, ori învingem, ori murim!', 'Vrem spitale, nu catedrale!', 'Planul nostru de salvare, tot guvernul la închisoare!'.

După protestul în faţa Prefecturii Mureş, grupul de protestatari a pornit într-un marş prin Târgu Mureş, către căminele studenţeşti, îndemnând populaţia să iasă în stradă.

UPDATE:
Câteva sute de sibieni s-au adunat, miercuri seara, în Piaţa Mare din centrul municipiului reşedinţă de judeţ, ei aprinzând lumânări în memoria victimelor din clubul ''Colectiv'' şi având pancarte cu mesaje de sprijin faţă de protestul de la Bucureşti.

Dacă cu o seară înainte au fost câteva zeci de sibieni care au mărşăluit prin oraş, miercuri seara s-au adunat, în mai puţin de jumătate de oră, câteva sute de protestatari şi numărul lor continuă să crească.

Situaţia este una liniştită, la faţa locului fiind prezent şi un echipaj de jandarmi. Nu se scandează lozinci dar se aşteaptă sosirea a cât mai mulţi oameni pentru a se porni într-un marş pe principalele bulevarde din Sibiu.

UPDATE:
Aproximativ 150 de persoane, în mare lor majoritate tineri, au participat miercuri seara în Piaţa Tricolorul din Bacău la o adunare publică organizată de iniţiatorii proiectului "Iniţiativa băcăuană", în cursul căreia s-a manifestat împotriva întregii clase politice.

'Acest protest este împotriva întregii clase politice. Demisia lui Victor Ponta nu schimbă mare lucru. Avem primari, deputaţi şi preşedinţi de partid în funcţie. Cu toţi cei corupţi ori iresponsabili ori indiferenţi, ce facem? Nu ieşim în stradă pentru a înlocui o camarilă cu alta. Toţi sunt o apă şi un pământ! Vrem politicieni care să fie atenţi şi mai ales să reacţioneze prompt la problemele oamenilor. Pentru aceasta am ieşit şi astăzi în stradă şi să fim solidari în demersul nostru la care sperăm să adere cât mai mulţi băcăuani aflaţi într-o stare de indiferenţă faţă de soarta lor. Spunem clar: aşa nu mai merge", a declarat pentru Dorin Chirilescu, unul dintre iniţiatorii protestului.

UPDATE: Câteva sute de persoane au participat la un protest desfăşurat miercuri seară la Piteşti, acţiunea fiind organizată în urma tragediei de la clubul Colectiv din Bucureşti, în care au murit 32 de tineri, iar peste 140 au fost răniţi.

Participanţii la acţiunea iniţiată prin intermediul reţelelor de socializare s-au strâns în Piaţa Vasile Milea din centrul oraşului, unde au aprins lumânări în memoria victimelor incendiului, după care au pornit în marş către sediul Primăriei Piteşti.

Manifestanţii au scandat "Hoţii! Hoţii!", iar unii au purtat pancarte prin care cereau dreptate şi acuzau de corupţie întreaga clasă politică.

În urma incendiului din Bucureşti au murit şi doi argeşeni. Este vorba de Ionuţ Valentin Fieraru, de 26 de ani, din comuna Valea Mare Pravăţ şi Elena Diana Enache, de 24 de ani, din comuna Poienarii de Muscel.

Câteva sute de oameni s-au adunat în piaţa în Piaţa Unirii din Cluj după ce a fost postat un anunţ pe Facebook.

“În deplină SOLIDARITATE faţă de mişcările de la Bucureşti şi din alte oraşe. Cu HOTĂRÂRE împotriva guvernului Ponta, care trebuia să iasă din scenă încă de la finalul anului trecut, şi a sprijinitorilor lui, mai ales a UNPR, cu generalul Oprea şi primarul Piedone. Cu FURIE împotriva tuturor corupţilor din România. Cu NEÎNCREDERE în actualul Parlament şi ATENŢIE la toate deliberările şi deciziile lui. Cu SCEPTICISM faţă de întreaga clasă politică, inclusiv faţă de actuala "opoziţie”, au spus iniţiatorii protestului din CLUJ.

“În deplină SOLIDARITATE faţă de mişcările de la Bucureşti şi din alte oraşe. Cu HOTĂRÂRE împotriva guvernului Ponta, care trebuia să iasă din scenă încă de la finalul anului trecut, şi a sprijinitorilor lui, mai ales a UNPR, cu generalul Oprea şi primarul Piedone. Cu FURIE împotriva tuturor corupţilor din România. Cu NEÎNCREDERE în actualul Parlament şi ATENŢIE la toate deliberările şi deciziile lui. Cu SCEPTICISM faţă de întreaga clasă politică, inclusiv faţă de actuala "opoziţie"”, au spus iniţiatorii protestului CLUJ - See more at: http://www.monitorulcj.ro/actualitate/49181-se-anunta-proteste-la-cluj-mii-de-oameni-isi-dau-intalnire-in-piata-unirii-#sthash.1Tp0C8mY.dpuf

Şi la Timişoara a fost anunţat un miting de protest şi tot pe reţelele de socializare. Timișorenii au început să se strângă în fața Operei, pentru protestul anunțat încă de dimineață. Deja la balconul Operei a fost arborat un imens tricolor pe care stă scris “Bunicii la război, părinții la Revoluție, acum e rândul nostru”. Înainte de ora 18:00 în piață sunt deja câteva sute de persoane care așteaptă începerea protestului, relatează pressalert.ro.

Ştire în curs de actualizare.

×