x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proteste în ţară. Băsescu, Boc şi autorităţile locale, ţintele scandărilor

Proteste în ţară. Băsescu, Boc şi autorităţile locale, ţintele scandărilor

de Mediafax    |    17 Ian 2012   •   17:10
Proteste în ţară. Băsescu, Boc şi autorităţile locale, ţintele scandărilor

Proteste impotreiva puterii au loc, in aceasta seara la Cluj-Napoca, Brasov, Vaslui, Deva, Galati, Timisoara, Targu Mures, Alba Iulia, Arad, Ploiesti, Slobozia, Slatina, Craiova, Sibiu, Constanta, Suceava si Focsani.

Aproximativ o suta de persoane protesteaza si la Iasi, in Piata Unirii, cerand demisia Guvernului si organizarea de alegeri anticipate. Participantii la protest s-au oprit timp de cateva minute in fata sediului PDL, scandand "Jos Basescu" si "Demisia". Aceleasi lozinci au fost scandate si in fata Prefecturii iesene. Desi protestul nu este autorizat, Jandarmeria a precizat ca nu s-au inregistrat incidente.

La Constanta, cei aproximativ 250 de protestatari au dat foc unor bancnote de doi bani cu fotografia lui Basescu. Manifestantii scandeaza "Jos Basescu", "Demisia", Jos Guvernul", "Anticipate" si au afisat mai multe pancarte pe care scrie: "Constanta e cu voi, Basescu la gunoi".

Peste 200 de persoane protesteaza si in fata Palatului Administrativ, din Suceava, scandand slogane impotriva presedintelui Traian Basescu, premierului Emil Boc si presedintelui CJ Suceava Gheorghe Flutur.

Manifestantii au scandat "Jos tiranul!", "Demisia!", "Jos Basescu", "Flutur, nu uita, Bucovina nu-i a ta!", dar si "Anticipate!".

Tot 200 de persoane protesteaza si in centrul municipiului Targu Mures, in fata sediului PDL, strigand "Nu va fie frica, ca Basescu pica", "Jos cu cheliosul", "Demisia" si avand pancarte pe care scrie "Gata cu hotia". Manifestantii au plecat ulterior in fata sediului PDL din municipiu, unde au inceput sa strige "Nu va fie frica, ca Basescu pica", "Jos cu cheliosul", "Jos Guvernul", "Demisia", "Libertate", "Florea, nu uita, va veni si vremea ta", "Florea si cu gasca lui sa se duca dracului".

La Sibiu, in jur de 1.200 de protestatari au pornit in mars si au depus o cruce la sediul PDL. Grupul a protestat si in Piata Mare, pornind apoi in mars pe mai multe strazi din oras. La sediul PDL Sibiu, aflat pe bulevardul central, protestatarii au depus o cruce pe care scrie "Guvernul", dar si un mesaj prin care cer demisia presedintelui Traian Basescu.

La Cluj-Napoca, in jur de 300 de protestatari s-au adunat in Piata Unirii, unde au ars o fotografie alb-negru a presedintelui Traian Basescu. Oamenii au scandat: "Emil Boc si gasca lui, rusinea Ardealului".

80 de persoane s-au strans si la Ploiesti. Manifestantii se afla in apropierea unei statii de autobuz si ii indeamna pe cei care coboara din mijloacele de transport in comun sa li se alature, strigand: "Veniti cu noi!".

Aproximativ 200 de persoane participa la mitingul anti-guvernamental si la Arad, acestia cerand alegeri anticipate. Participantii scandeaza "Bucuresti, nu ceda, Aradu-i de partea ta", "Voi va remaniati, noi va vrem plecati", "Jos Guvernul" si "Jos Basescu".

×