x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protestele i-au dat peste cap planurile Elenei Udrea

Protestele i-au dat peste cap planurile Elenei Udrea

de Elena Stan    |    19 Ian 2012   •   21:00
Protestele i-au dat peste cap planurile Elenei Udrea

Gala Premiilor Industriei Turistice din Romania, care trebuia sa aiba loc ieri in Bucuresti, s-a amanat pe o perioada nedeterminata. Motivele pentru care evenimentul a fost suspendat nu se cunosc, insa acestea ar putea avea legatura cu protestele din tara, derulate in ultimele sase zile. 'Dorim ca evenimnetul sa reprezinte cu adevarat un moment de bucurie si de recunoastere a contributiei celor care s-au implicat in dezvoltarea turismului. Acest eveniment va avea loc atunci cand vor fi intocmite toate conditiile propice organizarii lui', ne-a declarat Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Este surprinzator ca evenimentul nu a mai avut loc, deoarece existau si banii, si contractul cu firma care trebuia sa il organizeze. In plus, evenimentul fusese deja anuntat, cu mare bucurie, de Elena Udrea. 'Avem Gala Premiilor Turistice Ro­ma­nesti la 19 ianuarie, eveniment cuprins in planul de actiuni de mar­ke­ting al ministerului. Am vorbit despre el, ni l-am dorit si am reusit in acest an sa organizam aceasta gala, care recunoaste contributiile la dezvoltarea turismului romanesc pe fiecare domeniu', a afirmat Elena Udrea in data de 10 ianuarie, dupa se­dinta Consiliului Consultativ din tu­rism. Entuziasmul ministrului a dis­parut subit dupa ce demisia doctorului Raed Arafat i-a scos pe oameni in strada, iar numele Elenei Udrea a aparut din ce in ce mai des pe pancartele protestatarilor din intreaga tara alaturi de clasicul 'Jos Basescu!'.

In ultimele sase zile, doamna mi­nis­tru al Turismului, Elena Udrea, a uitat si de blogul personal, unde se lauda cu realizarile sale, si de Facebook, unde posta aproape zilnic poze cu ea. De sase zile, Elena Udrea pare ca a disparut din viata publica. Pre­zen­ta sa la sedinta de guvern de miercu­ri a fost discreta, iar programul ministrului de pe site-ul MDRT, alta­data bogat in activitati, consem­nea­za doar participarea acesteia la se­dinta de guvern in datele de 11 si 18 ianuarie. Elena Udrea nu a iesit pu­blic nici pentru a-si apara Legea pu­blicitatii stradale, declarata neconstitutionala miercuri de Curtea Consitutionala. Legea publicitatii stradale este unul dintre proiectele de suflet ale Elenei Udrea.

Gala bugetata, contract pe termen lung
Gala Turismului face parte dintr-un contract de promovare interna a turismului. 'Valoarea alocata contractului pentru organizarea Galei Premiilor Industriei Turistice din Romania, la Bucuresti, este de 356.232,99 de lei fara TVA. Costurile galei nu pot fi comunicate in acest moment, avand in vedere ca evenimentul nu s-a desfasurat si nu au fost emise facturi. Pentru organizarea acestui eveniment a fost contractata, in urma unei licitatii deschise, asocierea alcatuita din firmele Publi Media Business, Sunmedair Travel &Tourism Services in baza acordului cadru nr. 419/17.11.2011 incheiat intre aceasta si MDRT, potrivit institutiei.

In cadrul Galei vor fi oferite premii pentru: ambasadorul turismului romanesc, contributie speciala la dezvoltarea turismului romanesc, contributie speciala la promovarea brandului turistic al Romaniei, hotelul anului 2011, touroperatorul anu­lui 2011, destinatia turistica a anu­lui 2011; Pensiunea turistica a anu­lui 2011, investitia anului 2011 (pu­blica si privata), jurnalistul anului 2011. Premiile vor consta in dip­lo­me si trofee', potrivit MDRT.

Asocierea mentionata mai sus se va ocupa timp de trei ani cu organizarea evenimentelor de promovare si dezvoltare a destinatiilor si produselor turistice, derulate de MDRT in tara. Valoarea contractului semnat de MDRT cu Asocierea este de 17,2 mi­lioane de lei (peste 4 milioane de euro), potrivit reprezentantilor institutiei. 'Obiectul acordului-cadru consta in prestarea de servicii privind or­ganizarea evenimentelor de promovare si dezvoltare a destinatiilor si produselor turistice, derulate de Mi­nis­terul Dezvoltarii Regionale si Tu­rismului in tara pe o perioada de 3 ani de la semnarea Acordului-cadru, in­ce­pand cu anul 2011', potrivit MDRT. Pentru desemnarea organizatorului evenimentelor mentionate mai sus a fost organizata o licitatie la care au fost inregistrate opt oferte.

×
Subiecte în articol: observator