x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PSD cere joburi pentru cei 100.000 de tineri fără BAC, în schimbul renunţării la proiectul Andronescu

PSD cere joburi pentru cei 100.000 de tineri fără BAC, în schimbul renunţării la proiectul Andronescu

de Mediafax    |    02 Oct 2011   •   12:23

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX, ca o va ruga pe Ecaterina Andronescu sa retraga proiectul privind admiterea la facultate a elevilor care nu au luat bacalaureatul, imediat dupa ce premierul Boc va prezenta un proiect referitor la cei 100.000 de tineri vizati de masura.

"Domnul Boc este in opozitie ca, daca e la putere, inseamna ca are majoritate. Si inteleg ca are o problema in general cu legile opozitiei ca nu se strang ai lui de la putere sa le respinga. In al doilea rand, o sa vorbesc cu doamna Andronescu - ca nu e initiativa mea sau a domnului Antonescu - si o sa retragem proiectul de lege imediat ce domnul Boc vine si ne spune care este programul Guvernului pentru cei 100.000 de tineri ramasi practic fara nicio sansa", a declarat Ponta.

Liderul PSD a subliniat faptul ca premierul vine sa ceara opozitiei diverse lucruri, in loc sa faca apel la colegii sai.

"Dar chiar si asa, imediat ce domnul Boc, ca prim-ministru, vine cu programul de reintegrare sociala a celor 100.000 de tineri, imediat si eu si domnul Antonescu o sa-i cerem doamnei Andronescu - o s-o rugam, ca nu putem sa-i cerem, fiecare parlamentar poate avea initiativa - o s-o rugam sa-si retraga proiectul", a mai spus Ponta.

Parlamentarii PSD Ecaterina Andronescu, Titus Corlatean si Cristian Dumitrescu au depus o initiativa legislativa privind posibilitatea inscrierii la facultate pentru o parte dintre elevii care nu au promovat examenul de Bacalaureat. Proiectul acorda dreptul tuturor absolventilor care nu au obtinut nota de trecere la toate probele, dar au inregistrat o medie de minimum sapte sa se inscrie la facultate.

Premierul Emil Boc le-a cerut, duminica, liderilor USL Victor Ponta si Crin Antonescu sa retraga initiativa legislativa prin care se propune ca elevii care nu au luat bacalaureatul sa se poata inscrie la facultate, pe care democrat-liberalul a calificat-o drept populista.

×