x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PSD: „Mii de oameni, condamnaţi la moarte”

PSD: „Mii de oameni, condamnaţi la moarte”

01 Feb 2012   •   21:00
PSD: „Mii de oameni, condamnaţi la moarte”

PSD considera 'inacceptabila', 'ilogi­ca si aberanta' ordonanta aprobata de Guvern, prin care '70.000 de romani, care nu si-au platit taxele si impozitele, nu vor mai primi ajutoarele acordate de stat'.

'Aceasta masura este ilogi­ca si aberanta, avand in vedere ca per­soanele asistate social traiesc intr-o saracie lucie, iar alocatia de sus­tinere a familiei sau indemni­zatia de crestere a copilului abia daca le ajun­ge sa-si duca traiul de pe o zi pe alta. De altfel, aceasta decizie a Guvernului vine in completarea unei alte hotarari absurde, prin care sunt stersi de pe lista ajutoarelor sociale cei care detin obiecte de valoare', sustine secretarul CN al PSD, Codrin Stefanescu, intr-un comunicat remis Agerpres.

El spune ca nici un alt stat membru al UE nu a luat masuri 'atat de drastice' prin care zeci de mii de oameni sa fie, 'pur si simplu, condamnati la moarte'. 'Ne intrebam care vor fi modalitatile prin care Executivul va stabili cine sunt aceste persoane? Se are cumva in vedere, inclusiv, infiintarea unui «organism de control» care va verifica in casele sau in dulapurile oamenilor? Si astfel, blana jerpelita pe care o batrana o are din ’44, vasul de cristal mostenire de familie sau imprimanta, cumparata in rate, vor fi conside­rate averi insemnate?', se intreaba retoric secretarul CN al PSD.

El anunta ca in perioada ime­diat urmatoare PSD va cauta solutii pentru a ataca legal toate deciziile 'socante' emise de Guvernul Boc. PSD considera ca membrii Cabinetului Boc, 'in frunte cu primul-mi­nistru', ar trebui sa se gandeasca, 'la modul cel mai serios', ca, intr-un viitor apropiat, este posibil sa raspunda chiar si penal pentru 'toate masurile aberante luate'.

'Pentru incalcarea flagranta a Constitutiei si a drepturilor omului, pentru umilirea constanta a cetatenilor Romaniei prin tot felul de acte normative absolute halu­cinante, intr-un cuvant, pentru genocid social si economic promovat la nivel national', precizeaza sursa citata.

×
Subiecte în articol: observator