x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Publicistul Marius Grozea a încetat din viaţă

Publicistul Marius Grozea a încetat din viaţă

27 Sep 2009   •   00:00

Publicistul Marius Grozea, unul dintre cei care au lansat în eter neuitatul Radio România Tineret (R3), a încetat din viaţă în urma unei boli nemiloase, anunţă surse apropiate familiei.



Absolvent al Facultăţii de Filologie a Universităţii Bucureşti, promoţia 1968, Marius Grozea (n. 1943) şi-a identificat întreaga carieră din presă cu radioul, unde a intrat imediat după încheierea studiilor universitare.

În martie 1973, el şi alţi câţiva colegi entuziaşti au lansat Radio România Tineret (R3), devenit un adevărat reper al gazetăriei de radio, post care a intrat rapid în conştiinţa atâtor generaţii, nu doar de tineri, drept o oază de profesionalism, dăruire şi dragoste pentru ascultători. Prin experienţa sa bogată, prin cultura vastă, enciclopedică, Marius Grozea a fost un om de bază al redacţiilor în care a lucrat de-a lungul anilor.

El a parcurs toate treptele meseriei, de la simplu redactor până la redactor-şef. A fost un realizator de emisiuni de mare succes la ascultători, care i-au recunoscut calităţile şi competenţa, întruchipate în formula "marca Grozea".
Având un autentic talent pentru radio, Marius Grozea a îndrumat şi paşii în gazetărie ai multor tineri, deveniţi ulterior adevărate "voci" ale radioului ori activând cu succes în presa scrisă.
În 2004, el a primit Premiul Clubului Român de Presă pentru talk-show.

×
Subiecte în articol: observator