x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Publicitate à la Arad

Publicitate à la Arad

de Andrei Ando    |    13 Mai 2009   •   00:00

Traian Băsescu a vorbit în cunoştinţă de cauză atunci când se referea la dezmăţul bugetar şi la modul cum se cheltuiesc, cu multă uşurinţă, banii publici.



Consiliul Judeţean Arad a publicat pe pagina de internet www.e-licitatie.ro documentaţia de atribuire a contractului de servicii de publicitate prin presă. Câţi bani vrea să cheltuiască "estimativ" CJ Arad ca să îşi facă reclamă în ziare? 236.000 RON (2,36 miliarde lei vechi), până la data de 31 decembrie 2009.

Adică, dacă ţinem cont că ofertele se vor deschide în 18 mai, în şapte luni şi jumătate Consiliul Judeţean va cheltui în medie, lunar, cu publicitatea, aproximativ 350 de milioane de lei vechi! Lunar! Adică mai mult decât s-a cheltuit vreodată, în mod constant, în istoria acestei instituţii!

ÎNTREBĂRI FĂRĂ RĂSPUNS
Nu există nici o altă instituţie arădeană, publică sau firmă privată care să cheltuiască lunar atâţia bani pe publicitate. Nici chiar unităţile de producţie care au interesul să îşi vândă produsele sau să angajeze personal! Nici Consiliul Judeţean nu a plătit atât, niciodată până acum!

În perioadă de criză financiară lucrurile însă se schimbă şi se impun, iată, decizii înţelepte... Dacă ţinem cont că în caietul de sarcini o cerinţă obligatorie este ca firma care va câştiga contractul să aibă cifră de afaceri de mi­nimum... 706. 000 RON în ultimii trei ani - ne putem pune o întrebare firească: oare de ce s-a ajuns fix la această firmă? Prietenii ştiu de ce!

×
Subiecte în articol: observator