x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Punct final în procesul lui Plăcintă jr.: Fiul senatoarei PDL, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă de omor şi tâlhărie

Punct final în procesul lui Plăcintă jr.: Fiul senatoarei PDL, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă de omor şi tâlhărie

14 Mar 2012   •   06:25
Punct final în procesul lui Plăcintă jr.: Fiul senatoarei PDL, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă de omor şi tâlhărie

Andrei Placinta, fiul senatoarei PDL de Vrancea Sorina Placinta, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare. Placinta jr. este acuzat de tentativa de omor, talharie si ultraj contra bunelor moravuri.

Pe latura civila, instanta a luat act de faptul ca Spitalul Universitar a fost despagubit anterior, astfel ca a respins actiunea unitatii sanitare. Totodata, instanta a constatat ca victimele lui Andrei Placinta nu s-au constituit parti civile in proces, astfel ca nu a fost obligat la plata unor despagubiri in cazul acestora.

Decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

La 6 decembrie 2010, Placinta jr. a atacat-o pe prietena sa de la acea vreme dupa care a lovit cu autoturismul o persoana care incerca sa intervina in favoarea tinerei. Niculae Stan a fost prins sub autoturism si a suferit mai multe traumatisme, avand nevoie de 40-45 de zile de ingrijiri medicale. Atat tanara cat si Stan au fost audiati la instanta insa, in urma unui alt accident bucuresteanul a decedat la inceputul acestui an.

Pe 8 decembrie, Andrei Placinta a fost arestat si a stat dupa gratii pina pe 6 ianuarie, cand Curtea de Apel Bucuresti a admis recursul declarat de Placinta.

La ultimul termen al procesului, fiul fostului ministru al Turismului a cerut clementa judecatorilor. Andrei Placinta le-a explicat ca o pedeapsa de 20 de ani de inchisoare nu l-ar reabilita, ci l-ar distruge. Fiul senatoarei PDL de Vrancea a stat dupa gratii timp de 29 de zile dupa care a fost eliberat, fiind obligat sa nu paraseasca tara. (V.M.)


×