x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PUR se bazeaza pe presedintele Iliescu

PUR se bazeaza pe presedintele Iliescu

31 Mar 2004   •   00:00

Partidul Umanist a transmis ieri presedintelui Ion Iliescu proiectul legislativ ce vizeaza confiscarea averilor obtinute ilicit, initiat de umanisti si depus la Parlament in urma cu aproape doi ani.

SCRISOARE. Intr-o scrisoare adresata presedintelui Ion Iliescu, liderul PUR Dan Voiculescu isi exprima satisfactia ca seful statului impartaseste ideea umanistilor privind recuperarea banilor si a bunurilor obtinute in mod ilicit.

„Partidul Umanist saluta atitudinea transanta a presedintelui Ion Iliescu si isi exprima speranta ca punctul de vedere al acestuia nu va mai fi ignorat, asa cum s-a intămplat in cazul propunerii noastre legislative", se arata intr-un comunicat de presa al PUR.

CRITICI. „Nu ne mira usurinta cu care PSD a respins masura propusa de noi in legatura cu averile obtinute ilicit, pentru ca acum sa o repuna pe tapet intr-o forma usor modificata. A devenit o practica pentru partidul de guvernamănt sa respinga propunerile opozitiei doar pentru a le putea prezenta ulterior drept ale sale. Nu putem sa nu ne intrebam, insa, cine va plati pentru intărzierea aplicarii unei astfel de masuri. Nu ne putem reprima intrebarea căt au mai fraudat legea in acest timp cei care au facut-o si păna acum? Speram ca propunerea primului ministru este serioasa si nu vizeaza doar obtinerea de capital de imagine cu o idee pe care nu o va aplica niciodata. Ii cerem acestuia sa inceapa sa faca publice nume de societati si persoane despre care se considera ca ar intra sub incidenta propunerii de impozitare a veniturilor ce nu pot fi justificate si sa se ia masurile pentru ca aceste persoane sa nu poata parasi tara pentru a se sustrage legii", a declarat secretarul general PUR, Codrut Seres.

Partidul Umanist considera totodata ca „masura de confiscare a averilor obtinute prin fraudarea legilor ar putea aduce o contributie serioasa procesului de diminuare a flagelului in tara noastra. In plus, ar da o lovitura coruptiei de sistem, ar descuraja coruptia transpolitica, cea mai puternica veriga a mafiei in Romănia". (Gabriela Antoniu)

×
Subiecte în articol: observator