x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Puternică explozie într-un bloc din Bacău

Puternică explozie într-un bloc din Bacău

26 Oct 2012   •   17:57
Puternică explozie într-un bloc din Bacău

O puternică explozie, soldată cu pagube materiale, a avut loc, vineri după-amiază, într-un bloc de locuinţe din municipiul Bacău, în urma unor scurgeri de gaz dintr-o butelie. Câteva maşini aflate în parcarea din aprioierea imobilului au fost avariate, însă, din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Potrivit reprezentanţilor ISU Bacău, deflagraţia s-a produs pe strada Ardealul, în zona de nord a municipiului Bacău, în urma acumulărilor de gaz dintr-un uscător de la parterul unui bloc, transformat de către un locatar într-o magazie.

Echipajul de pompieri deplasat la intervenţie a constatat, potrivit Mediafax, că explozia a fost provocată de un arc electric format la un frigider depozitat în acea magazie, după ce au existat scurgeri de gaz de la o butelie.

"În urma exploziei, care nu a fost urmată de incendiu, s-au înregistrat pagube materiale în uscătorul respectiv, suflul deflagraţiei înfundând practic uşa metalică de la intrare. Totodată, cioburile de sticlă de la geamul încăperii pulverizate în exterior au avariat mai multe maşini din parcare blocului, fără însă a răni vreo persoană", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Explozia produsă vineri este cea de-a doua înregistrată în ultimele trei zile în după cea de marţi, care a avut loc pe strada Nicu Enea, în apropiere de drumul european E 85, soldată, de asemenea, fără victime

 

×