x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Q&A. Mariana Rarinca: Nu mă tem de acţiunile DNA

Q&A. Mariana Rarinca: Nu mă tem de acţiunile DNA

31 Mai 2015   •   08:44
Q&A. Mariana Rarinca: Nu mă tem de acţiunile DNA

Victima preşedintelui Curţii Supreme, Livia Stanciu, susţine că nu se teme de acţiunile DNA. Asta după ce şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi a cerut anularea achitării Marianei Rarinca.

Kovesi a formulat o contestaţie în anulare la Curtea de Apel Bucureşti, pentru a salva astfel scaunul şefei Inaltei Curti de Casatie şi Justitie, spun jurnalistii de la Luju.ro.

Motivul pentru care judecatoarea Risantea Găgescu a dispus achitarea Marianei Rarinca ar fi fost de fapt o răzbunare, scriu jurnalştii de la Lumea Justiţiei.

Judecătoarea care a decis să o achite pe Mariana Rarinca avusese o dispută cu Livia Stanciu intr-o sedinta CSM din 2013, in care judecatoarea Curtii de apel Bucuresti a sustinut interviul pentru promovarea la Curtea Supremă.

DNA sustine acum, după încheierea procesului că judecătoarea Găgescu nu a fost impartiala pentru ca Livia Stanciu s-a opus promovarii ei la ICCJ. Procurorii DNA nu au ţinut cont însă de un lucru: susţin că Rarinca a şantajat pentru 20.000 de euro, însă femeia voia doar banii pe care familia Stanciu îi datora.

Contestatia in anulare a DNA nu are insa nicio sansa sa fie admisa, consideră juriştii.

Jurnalistii luju.ro au dezvaluit ca CSM ar fi facut deja o ancheta in acest caz imediat dupa ce Mariana Rarinca a fost arestata si a sesizat Consiliul.

Pe 21 mai, Mariana Rarinca, femeia acuzată că ar fi şantajat-o pe şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, a fost achitată definitiv după ce a stat şase luni în arest.  


×