x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator RADET continuă reabilitarea sistemului de termoficare în zonele care au avut probleme iarna trecută

RADET continuă reabilitarea sistemului de termoficare în zonele care au avut probleme iarna trecută

13 Sep 2019   •   17:41
RADET continuă reabilitarea sistemului de termoficare în zonele care au avut probleme iarna trecută

RADET a anunţat vineri că lucrările de reabilitare a sistemului de termoficare continuă în mai multe zone din Capitală în care cetăţenii au resimţit disconfort în sezonul anterior de încălzire.

"RADET continuă lucrările de reabilitare a sistemului de termoficare, în mai multe zone din municipiul Bucureşti în care cetăţenii au resimţit disconfort în sezonul anterior de încălzire. Aceste lucrări constituie cea mai amplă campanie de reparaţii, modernizări şi înlocuiri de subansamble tehnice, anunţată încă de la sfârşitul sezonului anterior de încălzire, fiind prima acţiune de acest gen după o perioadă de 10 ani. Ne cerem scuze pentru disconfortul resimţit de cetăţeni, însă aceste lucrări reprezintă singura opţiune pentru asigurarea serviciului de termoficare în noul sezon de încălzire. Pentru a finaliza lucrările cât mai rapid au fost mobilizate toate echipele RADET, care au lucrat cu program prelungit, în unele cazuri chiar şi sâmbăta. Reamintim că la sfârşitul lunii iulie a fost finalizată procedura de achiziţie pentru lucrările de intervenţie de primă urgenţă şi au fost semnate acordurile - cadru prin care se vor organiza succesiv 52 de şantiere în mai multe zone din Bucureşti. Aceste lucrări au în vedere repararea porţiunilor de conductă în zonele în care s-au produs 70-80% dintre avariile de anul trecut", se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES de RADET.

Potrivit sursei citate, de la începutul lunii august au fost demarate lucrările în trei şantiere din zonele Iancu de Hunedoara, 1 Mai şi Nicolae Caramfil, urmând ca în cursul săptămânii viitoare să fie deschise alte cinci şantiere.

"Până la sfârşitul viitorului sezon de încălzire vor fi finalizate lucrările la 20 de tronsoane. Se va lucra pe toată perioada sezonului viitor de încălzire, fără a fi afectată însă furnizarea agentului termic pentru încălzire către clienţi, prin provizorate care să asigure continuitatea serviciului de alimentare cu energie termică. De asemenea, au fost finalizate 15 lucrări din planul anual de modernizare a reţelelor de termoficare. Acestea au fost realizate în principalele zone în care cetăţenii au resimţit disconfort în sezonul anterior de încălzire, respectiv: bulevardul Theodor Pallady, strada Petre Ispirescu, strada Moineşti, strada Ion Berindei, Piaţa Constituţiei, strada Răzoare, staţia de metrou Păcii, şoseaua Virtuţii (zona ştrandului Ciurel), şoseaua Pantelimon, strada Lizeanu, strada Matei Basarab, Câmpia Libertăţii şi Lujerului", mai spune RADET în comunicat.

În paralel cu lucrările de modernizare, continuă lucrările de investiţii, fiind montate până în prezent, după o perioadă de pauză de peste zece ani, un număr de 50 de vane de sectorizare cu acţionare electrică, din totalul celor 100 preconizate a fi montate în acest an.

"Vă menţionăm că reţeaua primară are în componenţă un număr de 800 de vane, din care necesită a fi schimbate în regim de urgenţă aproximativ 200. Vanele vor permite pe viitor oprirea unor segmente mult mai mici de instalaţie, exact pe porţiunea afectată, în cazul apariţiei unor avarii. Totodată, echipele RADET continuă şi lucrările de montare a compensatorilor. Aceste piese previn de foarte multe ori avariile, deoarece preiau dilatarea conductelor şi, datorită lor, ţevile nu se mai sparg. La fiecare intervenţie de montare a vanelor şi a compensatorilor sunt schimbate şi segmentele de ţeavă afectate. Totodată, din data de 23 septembrie 2019, va începe încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică", mai precizează RADET.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: radet reabilitare