x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Radu Călin Cristea, în 2005: "Nu stăpânesc componenta financiară a TVR. Oferta ar fi depăşit sensibil aria mea de pricepere"

Radu Călin Cristea, în 2005: "Nu stăpânesc componenta financiară a TVR. Oferta ar fi depăşit sensibil aria mea de pricepere"

12 Iun 2012   •   15:22
Radu Călin Cristea, în 2005: "Nu stăpânesc componenta financiară a TVR. Oferta ar fi depăşit sensibil aria mea de pricepere"

Lui Alexandru Lazescu i s-a gasit repede succesor. Radu Calin Cristea, proaspata propunere a USL pentru sefia interimara a TVR, jurnalist care n-a lucrat nici cinci minute intr-o televiziune, a fost, in 2005, protagonistul unui scandal mediatic care avea ca obiect taman dregatoria care i-a fost oferita astazi si care l-a dus in ridicol. La momentul respectiv, agentia A.M. Press a publicat o corespondenta electronica privata intre el si consilierul prezidential Claudiu Saftoiu. Din mailuri reiesea ca Radu Calin Cristea ar fi refuzat o oferta de la Traian Basescu, transmisa prin intermediar, de a accepta presedintia TVR si de a-l inlocui pe Valentin Nicolau. Motivele ar fi fost, intre altele, ca "oferta ar fi depasit sensibil" aria sa de pricepere, mai ales in contextul in care nu stapanea "componenta financiara a TVR". Presedintele Romaniei a dezmintit atunci atat ca ar fi dorit sa-l schimbe pe Nicolau din functie, cat si ca l-ar fi contactat pe Cristea.

Astazi, aria de pricepe a lui Radu Calin Cristea, impins in sus de Varujan Vosganian si nominalizat de PNL ca interimar, se pare ca s-a extins si asupra TVR. Care, cu datorii de peste 140 de milioane de euro si conturile blocate de catre ANAF, se afla-n faliment. Si pe care trebuie s-o salveze. Ori a inceput sa stapaneasca faimoasa componenta financiara care-i scapa in 2005, ori e un carierist inconstient.

×