x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cluburile din staţiunea Mamaia, obligate de municipalitate să aibă în sezonul estival care alegorice şi animatoare

Cluburile din staţiunea Mamaia, obligate de municipalitate să aibă în sezonul estival care alegorice şi animatoare

26 Mar 2013   •   18:33
Cluburile din staţiunea Mamaia, obligate de municipalitate să aibă în sezonul estival care alegorice şi animatoare
Sursa foto: Intact Images

Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa a aprobat marţi un proiect de hotărâre iniţiat de primarul Radu Mazăre prin care cluburile din staţiunea Mamaia sunt obligate să aibă câte un car alegoric cu minimum şase animatoare, nerespectarea de către aceste firme a deciziei luate ducând până la anularea autorizaţiei de funcţionare, informează agerpres.ro.

Respectivul proiect votat de consilierii locali, referitor la stabilirea unor măsuri de stimulare a turismului în staţiunea Mamaia, mai prevede obligativitatea ca meniurile unităţilor de alimentaţie publică să fie scrise în cel puţin o limbă de circulaţie internaţională, ţinând cont de tipul clienţilor care frecventează unităţile respective, dar şi obligativitatea agenţilor economici, alţii decât cei care au unităţi de cazare, ca în semisezon (1 mai - 15 iunie, 15 - 30 septembrie) să fie deschise timp de patru - şase ore pe zi.

"Ce dracu, că ne tot dăm mari europeni, mari plimbăreţi şi dacă iei să citeşti acolo numai ciorbă în româneşte, nu înţelege nimeni nimic. Şi atunci, vor fi obligaţi. Hotelurile sunt obligate prin lege în perioada de semisezon, cum am definit-o noi, iar pentru celelalte, cafenele, magazine, restaurante, le-am obligat noi să ţină deschis şi am specificat şi cât timp. La fel şi pentru cluburi, dar în plus, cluburile au obligativitatea de a participa la defilarea săptămânală a carelor alegorice la carnavalul propriu zis, care durează două luni de zile. Şi sunt obligate să îşi facă un car alegoric, după cum aţi văzut că se dau dimensiunile şi numărul de animatori sau animatoare, ca să nu mai văd două speriate, două leşinate pe carul alegoric", a afirmat Mazăre la finalul unei şedinţe a CLM Constanţa.

Potrivit hotărârii aprobate de consilierii municipali constănţeni, nerespectarea actului normativ va fi sancţionată cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 1.500 de lei pentru persoanele fizice autorizate, cu 1.500 - 2.500 de lei pentru societăţile comerciale sau alte persoane juridice constituite conform legii şi, după caz, şi cu anularea autorizaţiei de funcţionare.  

×
Subiecte în articol: radu mazare carnaval mamaia animatoare