x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Radu Mazăre vrea să facă patru insule în Marea Neagra, cu "ponton şi cârciumioară" EXCLUSIV

Radu Mazăre vrea să facă patru insule în Marea Neagra, cu "ponton şi cârciumioară" EXCLUSIV

04 Iun 2012   •   05:52
Radu Mazăre vrea să facă patru insule în Marea Neagra, cu "ponton şi cârciumioară" EXCLUSIV

Primarul Constantei, Radu Mazare, a fost prezent la inaugurarea noii pasarele din Mamaia. Printre sticle cu sampanie si felicitarile celor prezenti, Mazare a declarat ca intentioneaza sa construiasca patru insulite in Marea Neagra.

Potrivit primarului Constantei, proiectul exista deja, facand parte dintr-un proiect sustinut din fonduri europene si se refera la construirea unor insule submerse, in vederea protejarii plajelor. Ideea lui Mazare prevede folosirea acestor insulite in scop turistic. Mai exact, insulele sa fie ridicate peste nivelul apei, astfel incat, pe suprafata acestora sa poata fi construite cladiri specifice turismului.

"Este vorba despre un proiect care prevede construirea unor insule in vederea protejarii plajelor. Sunt fonduri europene, 120 de milioane de euro. Insa, in urma discutiilor cu ministrul, cautam solutii pentru folosirea insulelor si in beneficiul infrastructurii turismului judetean. Platoul continental e sus, apa are o adancime de cinci metri, n-ar fi mare deranjul. Ca suprafata ele au un hectar fiecare si vor fi in numar de 4. Administrarea probabil ca tot autoritatilor locale le va reveni. Proiectul initial era sa fie sub apa, dar vrem sa le putem folosi si la suprafata. Punem un ponton, o carciumioara si-i dam drumul la treaba. In 2-3 ani sper ca proiectul sa aiba rezultate. In plus, avem in plan si executia unei ecluze intre lacul Siutghiol si canalul Midia-Navodari, pentru ca ambarcatiunile sa poata intra direct din canal si apoi in lac", a declarat Mazare pentru Jurnalul National.

×