x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Radu Nemeş, adus în România. Omul de afaceri este cercetat penal în dosarul de evaziune al lui Codruţ Marta

Radu Nemeş, adus în România. Omul de afaceri este cercetat penal în dosarul de evaziune al lui Codruţ Marta

15 Mai 2014   •   14:43
Radu Nemeş, adus în România. Omul de afaceri este cercetat penal în dosarul de evaziune al lui Codruţ Marta

Omul de afaceri Radu Nemeş va fi adus joi în România, după ce a fost extrădat din SUA, el urmând a fi transportat la sediul DNA, fiind cercetat penal în dosarul de evaziune al lui Codruţ Marta, au declarat pentru Agerpres surse judiciare. De la sediul DNA, Radu Nemeş va fi condus la Curtea de Apel Bucureşti pentru reconfirmarea mandatului de arestare preventivă emis pe numele lui în anul 2012.

Şi soţia acestuia, Diana Nemeş, a fost adusă săptămâna trecută în România, ea fiind de acord cu extrădarea din SUA.

Diana şi Radu Nemeş au fost daţi în urmărire internaţională la data de 26 iulie 2012, în baza mandatelor de arestare preventivă emise de Curtea de Apel Bucureşti, pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat. Cei doi au fost prinşi în localitatea Yelm, statul Washington, Statele Unite ale Americii.

La 10 iulie 2012, procurorii DNA au reţinut mai multe multe persoane, printre care Viorel Comăniţă - fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor şi Florin Dan Secăreanu - fostul şef al DGIPI Constanţa, într-un dosar de evaziune fiscală în care mai sunt anchetaţi soţii Nemeş şi Codruţ Marta - fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar.

Potrivit anchetatorilor, aceştia fac parte dintr-o grupare infracţională, care a pus la punct un amplu mecanism evazionist ce vizează sustragerea de la plata accizelor aferente a peste 33.000 de tone de motorină care au fost comercializate pe piaţa internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

În această modalitate, afirmă DNA, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 15,2 milioane euro, reprezentând accize şi TVA neachitate.

×