x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Radu Stroe: Nu mai sunt drumuri naţionale blocate, ci doar două drumuri judeţene în Botoşani

Radu Stroe: Nu mai sunt drumuri naţionale blocate, ci doar două drumuri judeţene în Botoşani

de Agerpres    |    23 Dec 2012   •   15:59
Radu Stroe: Nu mai sunt drumuri naţionale blocate, ci doar două drumuri judeţene în Botoşani
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că situaţia din ţară este bună, nu există drumuri naţionale blocate sau comune izolate, ci doar mai multe sate în care nu se poate ajunge decât cu maşini speciale, de tip 4x4, 6x6 ori cu tractoare, însă aceste probleme urmează să fie soluţionate în cursul zilei.

"Privitor la căile de comunicaţii, nu avem drumuri naţionale blocate, ci două drumuri judeţene, tot în Botoşani, DJ 292 şi DJ 294C, este vorba de nişte 'dopuri', unul de 0,3 km, iar unul este de 3 km. Şi această zonă se estimează a fi deblocată astăzi. În rest, pe căi de comunicaţii feroviare este în regulă, căi de navigaţie fluvială, la fel, punctele de operare aero-medicale sunt toate deschise", a spus Radu Stroe.

El a precizat că în judeţul Neamţ, pe râul Bistriţa, s-a creat fenomenul de zăpor - mai multe straturi de gheaţă - însă ISU are în atenţie această problemă, urmând să rezolve situaţia prin dinamitare, astfel încât să nu se creeze presiune prea mare pe râul respectiv.

"MAI are mijloace şi forţe desfăşurate în teren în număr de 764 efective, dintre care 172 lucrători la IGSU, 580 - Poliţia Română, zece Jandarmeria şi două - Poliţia de Frontieră, iar la nivel naţional, incluzând lucrători ai Ministerului Transporturilor, CNADR, per total sunt efective de 2203 persoane care acţionează cu 1043 mijloace pentru eliminarea efectelor zăpezii", a precizat Radu Stroe.

×