x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Radu Stroe şi Gheorghe Mocuţa, audiaţi ca martori în dosarul transferurilor de fotbalişti

Radu Stroe şi Gheorghe Mocuţa, audiaţi ca martori în dosarul transferurilor de fotbalişti

11 Mai 2011   •   20:45

Liberalul Radu Stroe, fost membru al Comisiei parlamentare privind SRI, şi Gheorghe Mocuţa, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, au fost audiaţi ca martori în dosarul transferurilor de jucători în străinătate, în care oameni de fotbal au fost deferiţi justiţiei pentru corupţie. 

Cei doi au fost membii ai Consiliului de Administraţie a Clubului Dinamo.Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu, Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

Radu Stroe a spus că nu cunoaşte personal pe niciunul dintre inculpaţii din acest dosar şi că, în calitatea sa de membru al CA al Club Dinamo, nu avea altă îndatorire decât acea de a participa la şedinţele consiliului şi de a semna procesul-verbal de la finalul acestora.

Referitor la transferurile de jucători, Stroe a precizat că Secţia Fotbal a Clubului Dinamo se ocupa de întocmirea documentaţiei necesare şi că CA al Club Dinamo nu făcea decât să aprobe de principiu aceste tranferuri.

Fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Gheorghe Mocuţa, a spus instanţei că a fost desemnat membru al CA Dinamo prin ordinul fostului secretat de stat Toma Zaharia, din Ministerul de Interne, încă din vremea când clubul avea statut de organizaţie non-profit. Mocuţa a arătat, la cererea instanţei, că din cunoştinţele sale la club nu existau "evidenţe duble" şi că nu ştie dacă pe seama transferării unora dintre jucătorii clublui s-au obţinut şi alţi bani decât cei incasaţi de Dinamo.

Întrebat de înstanţă dacă ştia de existenţa unor oferte paralele sau a unor sume ilegale de bani încasate de pe urma transferurilor de jucători, Mocuţa a arătat că nu ştie astfel de detalii, că banii ceruţi de Dinamo au fost primiţi şi că în cadrul serviciului de contabilitate al clubului erau angajate persoane specializate din cadrul Ministerului de Interne în economie, pentru a verifica aceste operaţiuni financiare.

×