x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Radu Tudor: Absolut toate deciziile importante se iau cu aprobarea preşedintelui României

Radu Tudor: Absolut toate deciziile importante se iau cu aprobarea preşedintelui României

09 Mai 2015   •   10:14
Radu Tudor: Absolut toate deciziile importante se iau cu aprobarea preşedintelui României

Absolut toate deciziile importante se iau cu aprobarea preşedintelui României, a declarat jurnalistul Radu Tudor, vineri, după ce preşedintele Klaus Iohannis a criticat vizita prim-ministrului în emiratele arabe, reproşându-i acestuia că nu l-a consultat în prealabil.

"Dacă este adevărat că Victor Ponta nu l-a înştiinţat pe preşedintele României în legătura cu turneul său din zona Golfului, e o problemă", a spus realizatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire".

"Potrivit Constituţiei României, cel care conduce nemijlocit politica externă românească este preşedintele. Absolut toate deciziile importante sau mai puţin importante se iau cu aprobarea preşedintelui României, cu înştiinţarea lui. Nimic dintr-o iniţiativă importantă nu poate fi întreprins fără ca preşedintele să ştie", a adăugat el.

"Nu ştiu dacă Victor Ponta a informat Palatul Cotriceni în legătura cu vizita din Arabia, nu ştiu dacă a cerut şi un mandat în legătură cu ceea ce urma să transmită acolo din partea României. Aşa e făcută Constituţia. În dreptul preşedintelui scrie două atribuţii foarte clare: politică externă şi politică de apărare".

"Klaus Iohannis ne-a anunţat că vorbesc foarte puţin şi că există o comunicare insuficientă între prim-ministru şi preşedinte", a mai spus Radu Tudor.

"E a doua oară când Iohannis face acest reproş, al faptului că nu a fost consultat în legătură cu nişte decizii. Prima oară a fost cu Codul Fiscal. Nu intră în atribuţiunile preşedintelui să aibă vreo opinie în legătură cu politicile guvernamentale, dar într-o ţară normală, decentă şi democratică orice fel de hotărâre importantă luată de Guvern ar fi normal şi decent să fie informat şi preşedintele. Dacă lucrul ăsta nu s-a întâmplat înseamnă că e o problemă de comunicare", a concluzionat jurnalistul.

Vă amintim că preşedintele Klaus Iohannis a lansat atacuri dure la adresa premierului Victor Ponta. Preşedintele a criticat vizita prim-ministrului în emiratele arabe, reproşându-i acestuia că nu l-au consultat în prealabil.

Iohannis a spus despre Victor Ponta că are un mod ciudat de a face politică externă. 


×
Subiecte în articol: radu tudor