x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Radu Tudor, despre decizia Guvernului de a ataca în instanță decretul semnat de Klaus Iohannis: "Sunt foarte foarte trist să văd spectacolul acesta politicianist"

Radu Tudor, despre decizia Guvernului de a ataca în instanță decretul semnat de Klaus Iohannis: "Sunt foarte foarte trist să văd spectacolul acesta politicianist"

08 Ian 2019   •   13:44
Radu Tudor, despre decizia Guvernului de a ataca în instanță decretul semnat de Klaus Iohannis: "Sunt foarte foarte trist să văd spectacolul acesta politicianist"

Radu Tudor a comentat, la Antena 3, decizia Guvernului de a ataca în instanță decretul semnat de Klaus Iohannis pentru prelungirea mandatului generalului Nicolae Ciucă în funcția de șef al Statului Major al Apărării.

 

Radu Tudor a declarat, marți, la Antena 3, că Guvernul a luat o decizie neinspirată de a ataca în contencios decretul de prelungire a mandatului generalului Ciucă pentru pozția de șef al Statului Major al Apărării. Mai mult, jurnalistul susține că propunerea făcută de ministrul Apărării este în afara legii. 

 

"Sunt foarte foarte trist să văd spectacolul acesta politicianist extrem de trist pe seama Armatei Române. Sunt câteva lucruri care trebuie precizate și care nu pot avea niciun fel de interpretare politică. Generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major al Apărării, se bucură de un prestigiu necondiționat în rândul militarilor Armatei Române, este un om care pe toate funcțiile pe care le-a ocupat și în special în teatrele de operațiuni a adus o reputație excepțională României. Eu, acum două luni de zile, pentru a preveni acest scandal politic, am cerut ministrului Apărării, prim-ministrului și președintelui României să găsească o soluție pentru prelungirea mandatului șefului Statului Major al Apărării, așa cum prevede legea, pentru a evita introducerea Armatei într-o polemică în anul 2019, care este un an electoral. Doi, ministrul Apărării a mers în Consiliul Suprem de Apărare a Țării cu o soluție care nu este susținută din punct de vedere legal, un șef al Statului Major al Apărării nu poate fi ales decât din rangul șefilor categoriilor de forțe aeriene, terestre sau navale sau dintre adjuncții șefului Statului Major al Apărării. Ministrul a venit cu o altă propunere, cea a reprezentatului militar al României pe lângă NATO și UE, generalul Dumitru Scarlat, care este un militar de elită al Armatei Române, un om foarte bine pregătit, dar care din perspectivă legală nu poate deveni șeful Statului Major al Apărării. Mă întreb cum poți să vii în ședința CSAT cu o soluție care nu este prevăzută de lege. Ori în acest context, ședința fiind pe 28 decembrie, mai erau trei zile până la terminarea mandatului șefului Statului Major al Apărării, președintele a fost obligat să semneze acest decret de prelungire al mandatului cu un an, iar noi ca jurnaliști vom vedea care va fi soluția dată de instanța de contencios după ce astăzi Guvernul a decis, în mod neinspirat, să facă o plângere pe decretul de prelungire a mandatului șefului Statului Major al Apărării", a declarat Radu Tudor.  

×
Subiecte în articol: radu tudor