x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raed Arafat, anunţ oficial legat de prezența coronavirusului în ţara noastră: Nicio persoană pozitivă la coronavirus

Raed Arafat, anunţ oficial legat de prezența coronavirusului în ţara noastră: Nicio persoană pozitivă la coronavirus

26 Feb 2020   •   14:46
Raed Arafat, anunţ oficial legat de prezența coronavirusului în ţara noastră: Nicio persoană pozitivă la coronavirus
Sursa foto: Victor Stroe

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, au susținut la sediul Ministerului Afacerilor Interne, o conferință de presă referitoare la gestionarea situației privind noul Coronavirus (COVID- 19).

Autorităţile au anunţat că toate cele 13 persoane de la Gorj au test negativ coronavirus. Mai sunt în lucru 19 teste ale unor persoane, când vom avea rezultatul, vom reveni. Tot azi s-a emis ordinul de carantină. Toată lumea a întrebat de acest ordin. Ce spune acest ordin? Spune că toate persoanele care vin din zone închise, Wuhan, vasul de croazieră, cele 11 comune din Italia, sunt puse în carantină instituționalizată 14 zile. La intrarea în carantină vor fi testați, iar la ieșirea din carantină se vor face două teste, la diferență de 24 de ore, care trebuie să fie negative.

La persoanele asimptomatice, care vin din zona extinsă, în afara acestor zone, din Lombardia și Veneto, vor fi izolate voluntar la domiciliu, atât ele, cât și familiile lor. După perioada de 14 zile, vor beneficia de acea adeverință și vor beneficia de concediu medical atât ele, cât și familiile lor, conform OUG 158/2005. 

Pentru cei izolați voluntar la domiciliu, legătura se va ține permanent cu medicul de familie și cu DSP din județul respectiv.

Dincolo de cazul Gorj, toate celelalte teste efectuate până astăzi, inclusiv cele venite de la Buzău, sunt negative. 

Ştire în curs de actualizare

www.antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: raed arafat coronavirus