x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raed Arafat: Ceea ce s-a întâmplat aseară este un dezastru, o catastrofă

Raed Arafat: Ceea ce s-a întâmplat aseară este un dezastru, o catastrofă

31 Oct 2015   •   20:26
Raed Arafat: Ceea ce s-a întâmplat aseară este un dezastru, o catastrofă

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat sâmbătă la Pro TV că ceea ce s-a întâmplat la Clubul Colectiv reprezintă o "un dezastru, o catastrofă".

"Eram acasă în apartament în afara Bucureştiului şi când am aflat l-am informat pe domnul vicepremier Oprea, am urcat în maşină şi am plecat. Ceea ce s-a întâmplat aseară este un incident pe care noi l-am caracterizat ca pe un dezastru, o catastrofă pe termen scurt cu un impact foarte mare şi devastator pentru că acolo simţi limita sistemului chiar dacă am reuşit să venim cu un număr impresionant de echipaje,de maşini, după care simţi sistemul cum reacţionează la nivelul spitalelor unde din nou am avut un sprijin extraordinar al colegilor care au venit singuri de acasă, care au venit fără să fie chemaţi. Spitalul Militar care din dispoziţia ministrului ne-a pus locuri la dispoziţie la terapie intensivă şi la chirurgie plastică Spitalul SRI. Toţi au reacţionat extraordinar, dar în acest situaţii rămâi cu ideea că un lucru care putea să fie prevenit s-a întâmplat şi că acest lucru nu vrei să-l mai vezi şi altădată", a spus secretarul de stat.

Potrivit lui Arafat, Bucureştiul este un oraş foarte viu, un oraş mare, cu riscuri, în care astfel de situaţii pot să apară "întotdeauna".

"Noi am luat în considerare acest lucru şi dovada este că în luna iulie a ieşit o lege nouă care înăspreşte foarte mult măsurile împotriva acestor operatori care atunci când îi spui 'opreşte-te' şi îl amendezi, el plăteşte amenda, aşa era până acum, plătea amenda, dar continua. Acum continuarea va însemna infracţiune cu risc de a intra în puşcărie dacă continuă în cazul în care pompierii îi spun: 'Stop aici!'. Mai este nevoie de un alt normativ secundar", a susţinut Arafat.

El a precizat că vor fi făcute controale fără "exagerări şi fără abuzuri".

"O să înceapă acţiuni de control fără exagerări, nu se vor face abuzuri. În alte ţări, când intră pompierii să controleze un club, o discotecă noaptea şi găsesc acolo două persoane peste numărul la care este autorizată discoteca sau ce este. Dacă este autorizat la 400 de oameni şi ei găsesc 405 sau 410, riscul este închiderea imediată. Amenzile ating şi 50.000 lei", a mai spus Raed Arafat care a ţinut să precizeze că modificarea legislaţiei în domeniu a fost întreprinsă înainte să apară tragedia.

Secretarul de stat a mărturisit că a avut un şoc imens când i-a văzut pe cei declaraţi morţi.

"Când am ajuns erau în locul respectiv 15 şi colegii de la SMURD de la Ambulanţă lucrau pe încă câteva persoane pe care încercau să le resusciteze", a afirmat Arafat. 

Agerpres

×
Subiecte în articol: raed arafat