x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raed Arafat: Intervenţia de la Maternitatea Giuleşti a decurs normal, toate spitalele s-au implicat

Raed Arafat: Intervenţia de la Maternitatea Giuleşti a decurs normal, toate spitalele s-au implicat

17 Aug 2010   •   00:00

Subsecretarul de stat din ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a spus că intervenţia de la maternitatea Giuleşti a fost una care a decurs normal, că au fost mobilizate structuri care intervin zi de zi, dar şi altele speciale şi că toate spitalele, inclusiv private, au sunat pentru a acorda ajutor.

"Inclusiv spitale private ne-au sunat să ne spună că dacă avem nevoie de locuri ne vor pune la dispoziţie", a spus Raed Arafat, care a calificat modul în care s-au implicat unităţile sanitare drept "un exemplu de solidaritate".

Structurile care s-au folosit în acţiune au inclus structuri care intervin zi de zi, dar şi altele speciale. La faţa locului au fost cinci maşini de transport multiple victime specializate de transport în asemenea situaţii, pentru care au fost chemate persoane de acasă, a mai spus subsecretarul de stat.

"Din punct de vedere al intervenţiei am avut o intervenţie normală. Nu este nimic care să fie comentat în plus sau în minus. Intervenţia după sosirea pompierior a decurs normal", a precizat Raed Arafat.

Acesta a precizat că a fost necesară mutarea tutror copiilor la Spitalul Grigore Alexnadrescu deoarece aceasta este singura unitate unde există o secţie specială pentru nou-născuţi arşi.

Raed Arafat a mulţumit conducerii Spitalului Militar şi a celorlalte unităţi sanitare care au trimis ajutoare.

O parte din garda de la Maternitatea Giuleşti a fost mutată la Spitalul Grigore Alexandrescu având în vedere numărul mare de copii arşi, a adăugat Arafat.

×
Subiecte în articol: observator