x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raed Arafat NE DĂ DREPTATE! Filmul cu strigătele de ajutor de la tragedia de pe SIUTGHIOL a fost FALSIFICAT!

Raed Arafat NE DĂ DREPTATE! Filmul cu strigătele de ajutor de la tragedia de pe SIUTGHIOL a fost FALSIFICAT!

28 Dec 2014   •   16:30
Raed Arafat NE DĂ DREPTATE! Filmul cu strigătele de ajutor de la tragedia de pe SIUTGHIOL a fost FALSIFICAT!
Sursa foto: Raed Arafat NE DĂ DREPTATE! Filmul cu strigătele de ajutor de la tragedia de pe SIUTGHIOL a fost FALSIFICAT!

Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a declarat în exclusivitate la România TV că în urma experimentelor făcute de Parchet şi ISU Constanţa, era imposibil ca strigătele de ajutor să fie auzite de la mal.

"La experimentul cu persoana în apa şi cu strigătele de ajutor din punctul în care a căzut elicopterul, nu s-a auzit sunetul", a precizat secretarul de stat. Totodată, Arafat susţine că e greu de crezut că cineva poate rezista atâta vreme în apa care avea numai două grade.

"Medical, când cazi într-o apă de 2 grade, temperatura corpului în apă se pierde foarte rapid. Cam instantaneu devii hipotermic. Strigătele au început să fie înregistrate cam la şapte minute după căderea elicopterului, asta înseamnă că persoana care a căzut... să iasă din apă şi să înceapă să strige dupa patru minute", a explicat Raed Arafat.

Jurnalul Național a dezvăluit inadvertențele din filmul difuzat de televiziune prin suprapunerea unor fapte și declaratii mixate, cu scopul evident al falsificării realității în cazul tragediei de pe lacul Siutghiol. 

×