x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raed Arafat: Pacienţii sunt obligaţi să poarte centură în ambulanţă

Raed Arafat: Pacienţii sunt obligaţi să poarte centură în ambulanţă

17 Dec 2010   •   17:00
Raed Arafat: Pacienţii sunt obligaţi să poarte centură în ambulanţă

Pacienţii sunt obligaţi să poarte centură de siguranţă atunci când sunt duşi cu ambulanţa, chiar şi cei care sunt pe targă, şoferul putând refuza transportul bolnavului care ignoră indicaţia, a declarat, astăzi, subsecretarul de stat Raed Arafat.

"Există un ordin al ministrului de Interne care reglementează acest lucru. Am vorbit despre acest aspect când o ambulanţă a fost implicată într-un accident rutier în care bolnavul de pe targă nu avea centură de siguranţă. Revin, orice bolnav din ambulanţă trebuie să poarte centură. Cei care fac dializă nu sunt exceptaţi", a spus Arafat, citat de Mediafax.

El a mai declarat că şoferul ambulanţei poate să refuze transportul bolnavilor care nu vor să poarte centura de siguranţă.

"Şoferul poate să refuze să plece cu bolnavul dacă acesta nu vrea să poarte centura. Este o diferenţă între taximetru şi ambulanţă. Taximetristul îşi asumă, ambulanţierul trebuie să respecte ordinul de serviciu", a precizat Raed Arafat.

El a subliniat că în sistemul public de ambulanţă există reguli foarte stricte privind purtarea centurii de siguranţă.

"În mod normal, pacientul trebuie obligat să poarte centura de siguranţă, la fel şi toţi membrii echipajului ambulanţei", a mai spus Raed Arafat, care a ţinut să precizeze că nu vrea să discute incidentul de vineri, în cazul căruia se vor pronunţa poliţia şi parchetul.

×