x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ramona Dinu (USR): Delta trebuie să fie un element central al tuturor produselor turistice româneşti

Ramona Dinu (USR): Delta trebuie să fie un element central al tuturor produselor turistice româneşti

02 Iul 2018   •   14:08
Ramona Dinu (USR): Delta trebuie să fie un element central al tuturor produselor turistice româneşti

Delta Dunării trebuie să fie un element central al tuturor produselor turistice româneşti, a declarat luni, la Tulcea, în cadrul unei dezbateri, senatorul USR, Ramona Dinu. 

Potrivit unui sondaj prezentat în timpul dezbaterii, Delta Dunării se clasează pe locul al VI-lea într-un top al destinaţiilor turistice din România insuficient promovate. 

"Delta Dunării trebuie să fie întotdeauna promovată şi să reprezinte un element central în toate produsele turistice româneşti. Aşa cum rezultă din răspunsurile participanţilor la sondaj, este insuficient promovată ca atracţie turistică", a declarat senatorul USR. 

Potrivit acesteia, la sondajul realizat exclusiv pe o reţea de socializare au participat 778 de respondenţi, iar printre destinaţiile turistice din România insuficient promovate se mai numără Parcul Natural Bucegi, Palatul Mogoşoaia, Cazanele Dunării şi Mocăniţa din Vişeu de Sus. 

În timpul dezbaterii, senatorul USR a prezentat cele două iniţiative legislative pe care le-a avut în domeniul turismului, care au drept obiectiv reducerea deficitului de personal calificat în acest sector.Una dintre iniţiative vizează scutirea de la plata impozitului pe venit şi a contribuţiilor de asigurări sociale pentru elevii şi studenţii care lucrează în turism, iar cealaltă, acordarea indemnizaţiei de şomaj persoanelor care lucrează sezonier în activităţile hoteliere şi de turism. 

Întâlnirea, organizată de Danube Delta Cruises în parteneriat cu Asociaţia de Promovare şi Dezvoltare Locală, la care a participat şi deputatul USR Mihai Botez, are drept obiectiv implicarea antreprenorilor din turism în procesul de legiferare. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ramona Dinu delta dunării