x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ramona Mănescu, audiată de procurori în dosarul accidentului aviatic din Apuseni

Ramona Mănescu, audiată de procurori în dosarul accidentului aviatic din Apuseni

16 Dec 2014   •   14:53
Ramona Mănescu, audiată de procurori în dosarul accidentului aviatic din Apuseni

Ramona Mănescu, fostul ministru al Transporturilor, a fost audiată marţi la Parchetul General - Secţia Militară în dosarul accidentului aviatic din Munţii Apuseni. La ieşire, fostul ministru a declarat că a dat toate detaliile procurorilor, afirmând că, la acel moment, instituţiile statului şi-au făcut datoria. Ea a fost audiată în calitate de martor.

Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten - Norman Islander (BN 2) cu şapte persoane la bord s-a prăbuşit într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine.

În avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul şi o echipă de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul Elias. Medicii erau transportaţi la Oradea, unde urmau să participe la o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.

Pilotul Adrian Iovan şi Aura Ion - o tânără, ofiţer-student - şi-au pierdut viaţa în urma accidentului aviatic.

Deocamdată, procurorii nu au pus sub acuzare vreo persoană, fiind începută urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu.

×