x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un avion militar va aduce în Capitală mai mulţi răniţi ucraineni

Un avion militar va aduce în Capitală mai mulţi răniţi ucraineni

28 Feb 2014   •   13:55
Un avion militar va aduce în Capitală mai mulţi răniţi ucraineni

Mai mulţi medici de la SMURD Bucureşti se vor deplasa sâmbătă cu o aeronavă militară la Kiev pentru a prelua persoane rănite în conflictele care au avut loc în Ucraina, acestea urmând a fi duse la spitalele din Capitală, unde vor primi îngrijiri de specialitate.

"La bordul avionului se vor afla medici de la SMURD Bucureşti, care se vor asigura că persoanele rănite vor fi transportate în siguranţă, sub supraveghere medicală. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă are pregătite 4 autoutilitare pentru transport victime multiple, care vor prelua, la aterizarea în România, persoanele rănite şi le vor transporta la spitalele din Bucureşti. Prin Ministerul Sănătăţii au fost luate măsuri de pregătire a preluării acestor pacienţi, după caz, în spitalele Universitar, Elias, Bagdasar şi Floreasca", a anunnţat MAI, citate de Agerpres.

Potrivit MAI, autorităţile ucrainene au informat oficialii Ambasadei României de la Kiev referitor la persoanele care pot fi transportate pentru acordarea de îngrijiri medicale în România.

Avionul militar aparţinând Ministerului Apărării Naţionale pregătit special pentru efectuarea acestei misiuni umanitare va decola de la Baza 90 Otopeni spre Kiev sâmbătă, în jurul orei 8.00.

Întreaga misiune va fi coordonată de la Bucureşti de secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

"Repartizarea pe unităţile medicale a fiecărui caz în parte se va face conform situaţiei medicale a răniţilor, stabilite în baza evaluărilor echipei medicale de la bordul avionului. Această misiune umanitară este coordonată, din dispoziţia viceprim-ministrului Gabriel Oprea, ministru interimar al Afacerilor Interne, de către secretarul de stat al MAI doctor Raed Arafat, şi se va desfăşura în cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Sănătăţii", a mai anunţat MAI.

×
Subiecte în articol: raniti ucraina smurd raed arafat