x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raportul SPP a ajuns la Senat. Parlamentarii vor să ştie dacă Traian Băsescu a fost informat despre cazul Bercea

Raportul SPP a ajuns la Senat. Parlamentarii vor să ştie dacă Traian Băsescu a fost informat despre cazul Bercea

30 Iun 2014   •   12:08
Raportul SPP a ajuns la Senat. Parlamentarii vor să ştie dacă Traian Băsescu a fost informat despre cazul Bercea

Parlamentul a cerut Serviciului de Protecţie şi Pază să întocmească un raport în care se spună, între altele, dacă preşedintele Traian Băsescu ştia de relaţiile dintre fratele său, Mircea Băsescu, şi membrii clanului Bercea. Raportul a fost transmis senatorilor din Comisia de apărare.

Potrivit Antena3, raportul este clasificat si va fi discutat de senatorii din Comisia de Aparare cel mai probabil miercuri.

Membrii Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au decis, săptămâna trecută, cu majoritate de voturi, să solicite SPP un raport referitor la modul în care preşedintele Traian Băsescu a fost informat despre activitatea fratelui său.

"Va fi trimis un raport, iar şeful SPP nu va fi invitat la Comisie. Raportul va fi întocmit pe baza solicitării Biroului Permanent. Acolo spunem să ne informeze dacă şeful statului a fost avizat cu privire la situaţia clanului sau familia Anghel, că Bercea Mondial a devenit după aceea", a declarat atunci senatorul PSD Ilie Sârbu, la finalul şedinţei Comisiei de apărare.

Preşedintele Comisiei, Corneliu Dobriţoiu, a spus că în baza raportului, dacă trebuie clarificate unele aspecte, ar putea fi audiat şi directorul SPP. "Dacă în baza raportului SPP este necesar să clarificăm unele aspecte care sunt prevăzute în raport prin intervievarea directorului SPP, o vom face. Am solicitat acest raport până luni la ora 12,00. Raportul respectiv va fi multiplicat şi distribuit membrilor Comisiei în aşa fel încât miercuri când vom avea o nouă Comisie, o nouă reuniune a Comisiei de apărare, să putem discuta şi să dăm un vot în cunoştinţă de cauză", a explicat Dobriţoiu.






×