x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Numirea lui Rareş Bogdan la şefia TVR, respinsă din lipsă de cvorum. PSD a boicotat votul în Parlament. Antonescu: Se vede cine are cuvânt şi cine este mincinos

Numirea lui Rareş Bogdan la şefia TVR, respinsă din lipsă de cvorum. PSD a boicotat votul în Parlament. Antonescu: Se vede cine are cuvânt şi cine este mincinos

17 Dec 2013   •   15:06
Numirea lui Rareş Bogdan la şefia TVR, respinsă din lipsă de cvorum. PSD a boicotat votul în Parlament. Antonescu: Se vede cine are cuvânt şi cine este mincinos
UPDATE 16:35 Numirea lui Rareş Bogdan la şefia TVR a fost respinsă în Parlament, după ce, prin boicotul parlamentarilor PSD, nu s-a întrunit cvorumul necesar. Numirea lui Rareş Bogdan a primit 174 de voturi pentru şi două împotrivă. Pentru întrunirea cvorumului, însă, era nevoie de votul a 291 de parlamentari.

UPDATE 15:45 - Parlamentarii PSD nu s-au prezentat la plenul reunit în care urma să fie validat Rareş Bogdan în funcţia de preşedinte-director general interimar al TVR. În aceste condiţii, realizarea cvorumului de şedinţă este improbabilă.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat că acum se vede "cine are cuvânt şi cine este mincinos", cu referire la absenţa parlamentarilor PSD de la şedinţa în care se votează numirea lui Rareş Bogdan.

"Nici preşedintele TVR, nici numirea unui judecător la CCR nu se fac pe trocuri. Au dispărut domnii din PSD din plen, cred că este o istorioară scurtă despre cine are cuvânt şi cine este mincinos", a spus Antonescu.
...............................................

Realizatorul de televiziune Rareş Bogdan a fost avizat favorabil în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) de Comisiile de cultură din Parlament. Au fost 15 voturi "pentru", un vot "împotrivă" (Theodor Paleologu) şi 5 abţineri, potrvit Mediafax. Rareş Bogdan a fost singurul candidat audiat pentru funcţia de director general interimar al SRTv.

Rareş Bogdan a fost propus pentru această funcţie de PNL.

Avizul favorabil dat de deputaţii şi senatorii din Comisiile de cultură ale Parlamentului reprezintă primul pas pentru numirea în funcţia de director general interimar al SRTv a lui Rareş Bogdan.

Numirea directorului general interimar al TVR poate fi făcută doar în şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Plenul Parlamentului urmează să ia în discuţie în şedinţa de marţi, care a fost convocată de la ora 16.00, avizul favorabil ca Rareş Bogdan să fie numit în funcţia de director general interimar al TVR.


×