x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Răspunsul incredibil al TVR: Vârsta de pensionare a lui Culcer este confidenţială!.

Răspunsul incredibil al TVR: Vârsta de pensionare a lui Culcer este confidenţială!.

de Gabriela Antoniu    |    30 Mai 2011   •   21:00
Răspunsul incredibil al TVR: Vârsta de pensionare a lui Culcer este confidenţială!.

Directorul departamentului de stiri al TVR, Rodica Culcer, a implinit ieri varsta legala de pensionare, respectiv 59 de ani. Potrivit noului Cod al Muncii, contractul individual de munca al acesteia inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare. Ceea ce inseamna ca sefa stirilor TVR nu mai poate ocupa aceasta functie pana la primirea deciziei de pensionare, eliberata in 3-4 luni, asa cum se intampla pana la modificarea legislatiei muncii. Ea mai poate ramane in aceasta functie ma­ximum 10 zile, dupa cum prevede noul Cod al Muncii.

Reprezentantii TVR au dat un raspuns incredibil, corporatist si gol de continut intrebarii adresate de paginademedia.ro privind soarta postului ocupat de Rodica Culcer. "Potrivit Departamentului Resurse Umane al TVR, informatia privind data la care doamna Rodica Culcer va implini varsta de pensionare este una cu caracter personal si ca atare nu va putea fi furnizata. (...) In consecinta, la restul intrebarilor, TVR va putea raspunde in momentul in care se va pune pro­blema luarii unei decizii in acest sens, potrivit Codului Muncii in vigoare", se arata in raspunsul TVR. Potrivit Departamentului Resurse Umane al TVR, oricarui angajat al televiziunii publice, inclusiv celor aflati pe o pozitie de conducere, la momentul indeplinirii conditiilor cumulative pentru pensionare i se aplica preve­derile legislatiei in vigoare la momentul respectiv. Optiunile angajatului si ale angajatorului, la momentul pensionarii, rezulta din prevederile legale si au caracter public.

In schimb, pentru Mediafax reprezentantii TVR au declarat ca Rodica Culcer va mai ramane in functie pana la 30 iunie 2011, data pana la care e valabil contractul acesteia cu televiziunea pu­blica. Tot pana la 30 iunie, condu­cerea Televiziunii Romane va analiza "cele mai bune optiuni" privind acti­vitatea acestei Directii, au mai declarat pentru Me­diafax reprezentantii TVR.

×