x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rasvan Theodorescu - Cercetat pentru Parcul Brancusi

Rasvan Theodorescu - Cercetat pentru Parcul Brancusi

09 Iun 2005   •   00:00

Fostul ministru al Culturii din perioada 2000-2004, Rasvan Theodorescu, este cercetat penal pentru neglijenta in serviciu in legatura cu alegerea pavimentului din parcul operelor lui Brancusi din Targu-Jiu.

ACUZE. Ex-ministrul Theodorescu, fara replica
DECLINARE. Procurorii gorjeni au ajuns la concluzia ca ex-ministrul a avut un rol decisiv in alegerea pavimentului, insistand asupra aplicarii stabilizatorului existent si, ca urmare, operele au inceput sa se degradeze la baza. In dosar sunt cercetati mai multi functionari din Ministerul Culturii, diriginti de santier si angajati ai Culturii din Gorj.

Pentru a definitiva legal cercetarile penale, procurorii vor trimite dosarul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, singurul competent sa cerceteze un fost ministru. Emil Mota, prim-procurorul Parchetului Gorj, spune ca au extins cercetarile si asupra lui Theodorescu, intrucat decizia de a folosi un astfel de material a apartinut acestuia. Rasvan Theodorescu n-a putut fi contactat ieri, pana la inchiderea editiei. (Gabriela Mladin)

×
Subiecte în articol: observator