x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator RATB nu mai circulă în judeţul Ilfov

RATB nu mai circulă în judeţul Ilfov

de Ovidiu Ciutescu    |    01 Iul 2008   •   00:00
RATB nu mai circulă în judeţul Ilfov

11:15 • Autobuzele Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) nu mai circulă, de marţi, 1 iulie, pe traseele preorăşeneşti din judeţul Ilfov, deoarece consiliul judeţean nu a plătit subvenţiile pe care şi le-a asumat în protocolul semnat, acum un an, cu RATB, anunţă Primăria Capitalei.

Autobuzele Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) nu mai circulă, de marţi, 1 iulie, pe traseele preorăşeneşti din judeţul Ilfov, deoarece consiliul judeţean nu a plătit subvenţiile pe care şi le-a asumat în protocolul semnat, acum un an, cu RATB, anunţă Primăria Capitalei.

MAI SCUMP. Un alt motiv invocat de RATB pentru întreruperea călătoriilor în Ilfov este acela că transportatorii privaţi de pe traseele preorăşeneşti au cîştigat o licitaţie, în februarie 2008, şi au acţionat în judecată RATB, pentru concurenţă neloială. "Avînd în vedere că, în prezent, nu mai există bază legală pentru încheierea unui alt protocol şi că traseele respective sînt atribuite altor operatori autorizaţi privaţi, s-a hotărît retragerea de către RATB a autobuzelor de pe traseele preorăşeneşti din judeţul Ilfov" se arată în comunicat. În aceste condiţii, de marţi, transportul în Ilfov va fi asigurat exclusiv de către operatori autorizaţi privaţi. Datoriile pe care Consiliului Judeţean Ilfov le are faţă de RATB vor fi plătite în mod eşalonat, conform unui grafic stabilit de comun acord. Datorită subvenţiilor, călătoria cu vehiculele RATB era mai ieftină decît cea cu operatorii particulari. Spre exemplu, un bilet pe ruta Bucureşti - Domneşti costa, la RATB, 1,5 lei, în timp ce la o firmă privată de maxi-taxi - 2 lei.

×
Subiecte în articol: observator ratb ilfov