x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Război în direct între Traian Băsescu şi Raed Arafat

Război în direct între Traian Băsescu şi Raed Arafat

09 Ian 2012   •   18:12
Război în direct între Traian Băsescu şi Raed Arafat

Presedintele Traian Basescu a intervenit luni seara, in direct, la Realitatea TV, pentru a raspunde criticilor aduse de subsecretarul de stat Raed Arafat, aflat in studio, pe tema proiectului legii sanatatii.

"Cred ca este un moment in care trebuie sa lamurim totul public. Vreau sa fim onesti. V-am rugat ca orice observatie aveti pe tema serviciilor de urgenta sa o inaintati la noua lege. Acesta a fost si motivul telefonului meu" a declarat presedintele Traian Basescu, in direct la Realitatea TV.

"Contributia dumneavoastra este un scandal public si dezinformarea populatiei. Citez din proiectul de pe site-ul ministerului: asistenta medicala de urgenta se asigura gratuit tututor pacientilor, indiferent de conditia lor. art 66, alin 1, din proiectul noii legi. De asemenea, nimeni nu ridica problema privatizarii, pompieri. Concluzionam ca nu are nimeni nici o treaba cu SMURDUL. Am in fata capitolul legat de servicii. Unde intervine zona privata, in comparatie cu ce e acum? Avem spitalele transferate la administratiile locale? Avem ambulante la spitalele private. Ne-ar deranja daca cumpara si ele si le pun la dispozitia spitalelor? Avem spitale private? Ne deranjeaza daca isi cumpara ambulante sau invers? Care e nemultumirea dvs? Am vazut afirmatii de genul ... Avem in program achizitia a 1.200 de ambulante. Daca m-ar supara daca statul ar lua 800 si 400 sa le ia privatul? Acest proiect de lege este pentru discutat. Cea mai corecta abordare este sa se prezinte la ministru", a spus presedintele.

"Vreau sa-l atentionez pe domnul doctor Arafat ca acest proiect de lege este pentru discutat, de asta a fost lansat in dezbatere publica, cea mai corecta abordare este sa se prezinte la ministru cu observatiile dansului si nu sa creeze o psihoza publica, ca acest guvern, ticalos, de altfel, nu, domnu' Arafat, vrea sa distruga sistemul de ambulanta, sa-l dea la niste golani privati", a mai punctat seful statului.

×