x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Razie pe străzile Capitalei. Poliţiştii au dat amenzi de peste 21.000 de lei, într-o acţiune de verificare a stării tehnice a autovehiculelor

Razie pe străzile Capitalei. Poliţiştii au dat amenzi de peste 21.000 de lei, într-o acţiune de verificare a stării tehnice a autovehiculelor

08 Feb 2020   •   11:30
Razie pe străzile Capitalei. Poliţiştii au dat amenzi de peste 21.000 de lei, într-o acţiune de verificare a stării tehnice a autovehiculelor

Poliţiştii Brigăzii Rutiere au aplicat în Capitală, în noaptea de vineri spre sâmbătă, sancţiuni de peste 21.000 de lei, într-o acţiune de verificare a stării tehnice a autovehiculelor.


Potrivit reprezentanţilor Brigăzii Rutiere, pentru diminuarea nivelului de victimizare a populaţiei prin accidente rutiere care au principală cauză de producere defecţiunile tehnice ale vehiculelor, precum şi în scopul dispunerii măsurilor legale corespunzătoare şi implicit a diminuării disconfortului fonic produs de autoturismele cărora le-au fost efectuate modificări ale sistemului de evacuare, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în intervalul orar 22,00-2,00, poliţiştii rutieri au organizat activităţi de control în trafic în colaborare Secţia 2, Secţia 17 Poliţie şi inspectori din cadrul Registrului Auto Român.

În cadrul acţiunii s-a urmărit starea tehnică a autoturismelor, prin verificarea sistemului de reducere a zgomotului şi a emisiilor poluante, în special pe timpul nopţii, sistemului de frânare, mecanismului de direcţie, instalaţiei de iluminare/semnalizare şi echipamente electrice, existenţei şi autenticităţii seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, vizibilităţii şi legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, decât cele omologate, sistemului de rulare (punţi, roţi, anvelope şi suspensie), corectitudinii datelor din certificatul de înmatriculare şi concordanţa acestora cu datele şi caracteristicile tehnice ale vehiculelor, deţinerii inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia, aplicării tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale, cu excepţia celor omologate şi/sau certificate de către autoritatea competentă şi care sunt marcate corespunzător.

"Au fost controlate peste 90 autovehicule şi aplicate 51 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 21.000 lei. Din totalul sancţiunilor, 38 au fost aplicate pentru defecţiuni tehnice la sistemul de evacuare a noxelor şi modificări neomologate aduse autovehiculelor. În cadrul activităţilor de control, au fost retrase 15 certificate de înmatriculare pentru defecţiunile tehnice constatate cu sprijinul specialiştilor Registrului Auto Român şi a fost constatată o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice", au informat reprezentanţii Brigăzii Rutiere.

De asemenea, poliţiştii au depistat un tânăr de 25 de ani, care conducea un autoturism pe str. Ion Brezoianu aflându-se sub influenţa substanţelor psihoactive. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul DrugTest, care a indicat faptul ca acesta a consumat cocaină. Persoana în cauză a fost condusă la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sunt influenţa substanţelor psihoactive.

Acest tip de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, în vederea impunerii respectării normelor legale care reglementează circulaţia vehiculelor pe drumurile publice, respectiv pentru sancţionarea persoanelor ce conduc autovehicule care nu corespund normelor tehnice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi utilizarea conform destinaţiei. 

www.agerpres.ro

×