x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Răzvan Băncescu (ASPA): Numărul persoanelor mușcate de câini a scăzut în ultimele două luni

Răzvan Băncescu (ASPA): Numărul persoanelor mușcate de câini a scăzut în ultimele două luni

01 Noi 2013   •   14:45
Răzvan Băncescu (ASPA): Numărul persoanelor mușcate de câini a scăzut în ultimele două luni

Răzvan Băncescu, coordonatorul Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, a anunțat că în luna octombrie a anului 2013 s-au înregistrat cele mai puține mușcături de câini din ultimii șapte ani.

"În octombrie a fost înregistrat cel mai mic număr de persoane mușcate de câini din ultimii 7 ani", a afirmat Răzvan Băncescu.

Băncescu a făcut această declaraţie în baza informaţiilor transmise de Institutul "Matei Balș" din București, instituţie care a mai comunicat că numărul mușcăturilor din septembrie și octombrie a scăzut considerabil. „În Drumul Taberei am neutralizat haitele din zona Favorit și din buclă, unde erau cele mai multe mușcături pe metru liniar de bulevard”, a anunțat Răzvan Băncescu.

Până în prezent au fost capturați 3.052 de câini. 943 de maidanezi au fost adoptați de persoane fizice, iar 881 — de adăpostul Dogtown de la Uzunu. Încă 298 de câini sunt în curs de adopție. Cei interesați au ales câinii, iar ASPA îi sterilizează în vederea adopției. 200 de maidanezi vor fi adoptați de ONG-uri, iar 98 de persoane fizice, conform datelor furnizate de Primăria Generală.

Băncescu a mai spus că a solicitat Poliției locale de sector verificarea adopțiilor.

"În sectoarele 3 și 4 s-a confirmat prezența câinilor adoptați la adresele menționate în formular. Există însă 23 de cazuri unde câinii adoptați nu au fost găsiți la adresele declarate", a mai spus reprezentantul ASPA.

×