x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator RCS a retras de pe platforma proprie DTH, în mod abuziv, posturile Intact Media Group

RCS a retras de pe platforma proprie DTH, în mod abuziv, posturile Intact Media Group

20 Apr 2012   •   11:08

Divizia TV Intact Media Group isi manifesta dezacordul privind practicile necomerciale ale RCS/RDS. Compania de cablu a decis, fara a isi informa in prealabil partenerii sau abonatii, sa scoata de pe platforma de satelit posturile Antena1 si Antena3, incepand cu ora 00 a zilei de 20 aprilie.

Intact se afla in discutii pentru distributia in reteaua Digi a posturilor din grup inca din martie anul curent. RCS a refuzat sa incheie un acord cu grupul media, motivand ca posturile in cauza au fost declarate libere la retransmisie. Obligativitatea retransmisiei posturilor listate must carry este valabila doar in retelele de cablu. Conform prevederilor art.82 alin.1 din Legea Audiovizualului si art.13 alin 3 din Decizia CAN nr. 72/2012, principiul must carry nu se aplica pentru retelele de satelit, retransmisia in acest caz facandu-se in baza unui acord comercial intre radiodifuzori si distribuitori.

Compania de cablu demonstreaza astfel ca nu cunoaste Legea Audiovizualului pretinzand Grupului Intact sa isi distribuie continutul posturilor tv in regim de gratuitate, chiar in situatia in care exista alte prevederi legale care reglementeaza transmisia pe satelit.

Reaua credinta dovedita de RCS-RDS in relatia cu Intact si abonatii sai este cu atat mai pregnanta cu cat posturile straine sunt retransmise pe sume considerabile, in conditiile in care audienta si relevanta nationala a acestora sunt semnificativ reduse fata de posturile Intact.

Intact Media Group ajunge astazi la peste 10 milioane de romani, printr-un un portfoliu puternic de brand -uri de referinta in televiziune, presa scrisa, radio, online si productie, printre care Antena1, Antena 3, Jurnalul National, Radio ZU sau gsp.ro.

×
Subiecte în articol: mass media