x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reacţia Clever după modificările Legii taximetriei: Nu suntem afectaţi de aceste schimbări, şoferii noştri sunt autorizaţi

Reacţia Clever după modificările Legii taximetriei: Nu suntem afectaţi de aceste schimbări, şoferii noştri sunt autorizaţi

16 Mai 2019   •   16:47
Reacţia Clever după modificările Legii taximetriei: Nu suntem afectaţi de aceste schimbări, şoferii noştri sunt autorizaţi
Sursa foto: Victor Stroe

Activitatea aplicaţiei Clever în România nu este afectată de intrarea în vigoare a modificărilor aduse Legii taximetriei, întrucât toţi şoferii cu care colaborează sunt autorizaţi.

Aplicaţia Clever, care asigură servicii de mobilitate pentru peste 1,5 milioane de pasageri prin intermediul a peste 30.000 de şoferi autorizaţi, anunţă că îşi continuă activitatea pe plan local, fără nicio modificare.

"Noile reglementări nu influenţează modul în care operăm şi ne desfăşurăm activitatea pe piaţa din România. Aplicaţia mobilă Clever funcţionează exclusiv în colaborare cu şoferi autorizaţi, fie că sunt şoferi de taxi sau şoferi în regim rent a car, oferind pasagerilor acces simplu şi rapid la cele mai bune variante de transport disponibile, respectând parametrii legislaţiei în vigoare. Suntem în discuţii constante cu Guvernul despre necesitatea reglementării transportului alternativ, ca soluţie complementară de transport şi care are nevoie de reglementare specifică", spun reprezentanţii Clever.

Aceştia au subliniat că au primit din nou asigurări, inclusiv din partea vicepremierului Daniel Suciu şi a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, pentru faptul că aplicaţiile mobile vor continua să funcţioneze pe piaţa locală, că există în lucru un cadru legislativ dedicat lor şi până la finalizarea sa nu vor exista abuzuri la adresa şoferilor parteneri.

"În acest moment, aşteptăm ca reprezentanţii Guvernului să pună în dezbatere publică proiectul de ordonanţă de urgenţă dedicat aplicaţiilor de transport alternativ din România. Clever va avea în continuare deschidere faţă de autorităţi şi un rol activ în acest proces. Dorim să oferim toate datele şi informaţiile necesare pentru dezvoltarea unui cadru legal benefic atât pentru şoferi şi stat, dar mai ales pentru pasageri", se mai arată în comunicat.

Responsabilii Clever au adăugat că sunt alături de toţi şoferii colaboratori, pentru a le oferi sprijin total, atât juridic, cât şi financiar, în cazul unor sancţiuni abuzive.

"Sperăm ca noua reglementare să fie adoptată în cel mai scurt timp pentru a elimina orice stare de incertitudine care planează atât asupra pasagerilor, cât şi asupra şoferilor. Milioane de pasageri se bazează zilnic pe activitatea aplicaţiilor de mobilitate urbană. În acest moment, Clever înregistrează peste patru milioane de cereri de transport lunar din partea pasagerilor", au completat reprezentanţii companiei.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Daniel Suciu, a afirmat, miercuri, că Ordonanţa de urgenţă în domeniul taximetriei este îndreptată împotriva pirateriei iar actul normativ care va reglementa activitatea de ridesharing va fi publicat în scurt timp.

"Este un act normativ extrem de complex, peste tot în Europa reglementarea Uber nu a fost deloc simplă. Acelaşi lucru se întâmplă şi în România, dar o spun foarte deschis şi Guvernul României va reglementa această activitate", a menţionat Suciu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: aolicatia clever lege taximetrie