x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reacția Patriarhiei, după amenda Google: Gest moral de normalitate civică

Reacția Patriarhiei, după amenda Google: Gest moral de normalitate civică

17 Iun 2020   •   14:35
Reacția Patriarhiei, după amenda Google: Gest moral de normalitate civică

Patriarhia Română a reacționat după ce Google România a fost amendată cu 10.000 de lei: „Sesizarea vulnerabilităților unor importante sisteme informaționale, oricui ar aparține acestea, precum și sancționarea pasivității față de o asemenea sesizare, este un gest moral de normalitate civică”.

„Nu putem decât saluta dreapta, deci fireasca hotărâre a CNCD, precum și inițiativa pe care a avut-o anterior dl Cristian Jura, distins membru al acestei instituții. Le mulțumim tuturor celor ce au luat atitudine împotriva unui abuz intolerabil, a unei ofense la adresa Bisericii și, punctual, la adresa Catedralei Naționale”, transmite Patriarhia.

Conform Patriarhiei, „sesizarea vulnerabilităților unor importante sisteme informaționale, oricui ar aparține acestea, precum și sancționarea pasivității față de o asemenea sesizare, este un gest moral de normalitate civică”.

În opinia sursei citate, asemenea vulnerabilități informatice, mai ales când ele apar la un nivel atât de înalt, pot periclita imaginea oricărei alte instituții, deci sunt total inacceptabile, remedierea lor fiind o datorie.

Google a primit o amendă de 10.000 de lei de la CNCD, din cauza denumirii „Catedrala Prostirii Neamului” care apărea pe aplicația Google Maps.

Mediafax

×
Subiecte în articol: patriarhia google