x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reacția Patriarhiei după scandalul de la mănăstirea din Hunedoara: În mănăstire se trăiește ca într-o familie

Reacția Patriarhiei după scandalul de la mănăstirea din Hunedoara: În mănăstire se trăiește ca într-o familie

25 Mai 2020   •   11:18
Reacția Patriarhiei după scandalul de la mănăstirea din Hunedoara: În mănăstire se trăiește ca într-o familie

În mănăstire trăiește o comunitate asemenea unei familii, care are o viață în comun și care participă împreună la numeroase slujbe, adesea exclusiv pentru comunitatea respectivă, spune Patriarhia, după scandalul din mănăstirea din Hunedoara.

Patriarhia a transmis despre înregistrarea cu scandalul din Mănăstirea din județul Hunedoara că „două persoane care descind la mănăstire cu telefoanele pentru a vâna posibile ilegalități ecleziastice pe vremea stării de alertă. Persoane aprioric agresive care își înregistrau cu voluptate preludiul invadării unei biserici de mănăstire în care se rugau niște oameni”.

Potrivit Patriarhiei, „fiind vorba de o mănăstire, în ea trăiește o comunitate asemenea unei familii care are o viață în comun și care participă împreună la numeroasele slujbe care se fac acolo, cel mai adesea exclusiv pentru comunitatea respectivă” și arată că, în prezent slujbele se fac cu păstrarea regulii distanțării sanitare.

„Oficierea slujbei în biserica acelei mănăstiri în condițiile actualei stări de alertă va trebui, desigur, verificată la rândul ei de autorități pentru a se constata dacă actualele reglementări au fost respectate. Există și ceremonii religioase care se pot desfășura acum în biserici, în prezența unui număr limitat de persoane. Persoane care nu ar trebui agresate de indivizi cu accese patologice de furie și ură. Fie ele și antiecleziastice”, se arată în comunicatul Patriarhiei.

Potrivit Patriarhiei, cei doi bărbați care au venit la mănăstire să filmeze nu au dorit să participe la slujbă, „ci doar să o tulbure”, motiv pentru care au fost invitați „foarte insistent să părăsească mănăstirea”, apoi cei doi agresori au ales să meargă la spital pentru a se declara maltratați.

Doi bărbați din Petroșani au fost bătuți de enoriași la Mănăstirea Jieț din județul Hunedoara, după ce s-au certat cu călugărițele. Pe lângă cercetările referitoare la bătaie, Poliția verifică și dacă slujba s-a ținut cu respectarea restricțiilor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: patriarhia reactie scandal Hunedoara